Férfi kézilaba NB I

A Szeged meglepné a Veszprémet

  • hatharom.com

Szombaton eldől, hogy mely kirakatcsapatunk nyeri a férfi kézilabda-bajnokság 2015-2016-os szezonját.

A Szeged meglepné a Veszprémet.

Az utolsó játéknap előtt a címvédő bakonyiak két egységgel vezetnek az ősi rivális előtt, köszönhetően annak, hogy egy hete 30-29-re nyertek a Veszprém Arénában. Mivel ezúttal körmérkőzések döntenek az aranyérem sorsáról, így Nagy Lászlóéknak már az egygólos vereség is elég az üdvösséghez, viszont a hazaiaknak, legalább kettővel kell nyerniük, hogy az élen végezzenek.

Ez pedig nem tűnik megoldhatatlan feladatnak a MOL-Pick Szeged számára, még akkor sem, ha legutóbb 2013. októberében tudta legyőzni az MVM-Veszprém együttesét. Azonban Juan Carlos Pastor együttese egyre közelebb kerül a világ egyik legerősebb együtteséhez, amit jól példáz a hét nappal ezelőtti találkozó, illetve a Debrecenben rendezett Magyar Kupa finálé, ahol döntetlenre végeztek a felek, és csak a büntetőpárbajnak köszönhetően került a trófea Veszprémbe.

"Hatalmas a tét! A legfontosabb, hogy a játékosok minden pillanatát élvezzék a meccsnek. Várom, hiszen sokat dolgoztunk, rengeteget fejlődtünk, és egy nagy lehetőség kapujában állunk. Garantált a jó hangulat, a szegedi közönség, a szurkolótábor fantasztikus. Nem szabad a fiúknak zavarba jönniük, nem szabad, hogy nyomás nehezedjen rájuk. Koncentrálni kell, élvezni a meccs minden pillanatát. Fontos az az illúzió, amely most megvan a játékosoknak és a szurkolóknak is. Egy év kőkemény munkájával értük el ezt, hogy most esélyünk legyen a világ egyik legjobb csapata ellen. Nyugodtság! Sokszor hangoztatom, de most ez a legfontosabb, minden pillanatban nyugodtnak kell lennünk, és akkor sikerülhet a bravúr" - mondta Juan Carlos Pastor a pickhandball.hu-nak.

Ki nyeri az NB I-et?   
Szeged Veszprém
3.30 1.23

 

A szegedieknél ismét edzésbe állt sérülése után Rajko Prodanovics, míg Ancsin Gábor játékára is nagy esély mutatkozik, a vendégeknél viszont úgy hírlik, hogy minden játékos tudja vállalni a játékot, avagy borzasztóan izgalmas mérkőzés elé nézünk szombaton.

"A két csapat közti második, Szegeden megrendezésre kerülő meccs fog dönteni idén a bajnoki cím sorsáról. Ilyen idén a bajnokság lebonyolítási rendszere, hogy nincsen döntő sorozat. Egy nagyon kemény idegenbeli meccsre számítok, de ezúttal a Szegeden lesz a nyomás, hogy nyerjen hazai pályán, a saját szurkolói előtt. Természetesen, ahogy mindig, ezúttal is a legjobb teljesítményünket akarjuk nyújtani. Tisztában vagyunk vele, hogy Szegeden nehéz dolgunk lesz, mint mindig, de azért megyünk oda, hogy győzzünk" - nyilatkozta Xavier Sabaté csapata hivatalos honlapjának.

Ami a fogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél a Veszprém számít a favoritnak, de a korábbi évekhez hasonlóan már nem toronymagas favorit a bakonyi gárda, vagyis a fogadóirodák is érzik, hogy egyre kisebb a felek között a különbség, és gyakorlatilag bármilyen eredménnyel zárulhat a két ősi rivális hétvégi mérkőzése.

Háromesélyes fogadások    
Szeged Döntetlen Veszprém
3.05 9.80 1.43