Olasz foci

Nemzetközi kupaindulást érne a csoda

Az AC Milan csak egy kupagyőzelemmel kvalifikálhatná magát a jövő évi Európa Ligába.

Szombat este a Milan és a Juventus Rómában csap össze az olasz kupa trófeájáért, és bizony hatalmas meglepetés kellene ahhoz, hogy a Zebráknak a bajnoki elsőség után ne jöjjön össze a duplázás. Nem csak az egymás elleni mérleg, ám a forma is azt mondatja velünk, sima döntőre van kilátás, tényleg semmi nem szól a Milan mellett az esélytelenség nyugalmát leszámítva.

A két csapat szezonját és döntőig vezető útját sem lehet összehasonlítani. Míg a Milan 34 pontos lemaradással a hetedik helyen végzett, addig a Juventus a botrányosan gyenge rajt után is simán hódította el a Scudettót. A piros-feketéknél áll a bál, a Roma elleni utolsó fordulós vereséget követően Cristian Brocchi nagyon kiakadt, állítólag le is akart mondani, ám végül meggyőzték a folytatásról. A Rossonerik az utolsó tizenegy bajnokijukból csupán kettőt nyertek meg, akkor is gyatra játékot produkálva.

[2198736] 2016-05-21 20:45:00 AC Milan - Juventusx

Ezzel szemben Torinóban minden csodás, a Pirlo-Vidal-Tévez trió távozása után is gond nélkül húzták be a bajnoki címet, és a Bajnokok Ligájában is megizzasztották a Bayern Münchent. Ráadásul Allegri fiai hetek óta nyugodtan készülhetnek a kupadöntőre.

Egyértelműen a Milannak volt könnyebb dolga a Rómáig vezető úton, hiszen a Perugia, Crotone, Sampdoria, Carpi, Alessandria ötöst össze sem lehet hasonlítani a Torino, Lazio, Inter trióval. Milánóban azonban hisznek a csodában: "Hisszük, hogy megcsinálhatjuk! Ha egységesek leszünk és végig koncentráltak, akkor sikerülhet. Nagyon fontos, hogy mennyire tudjuk tönkretenni a Juventus játékát" - nyilatkozta De Sciglio.

[2198736] 2016-05-21 20:45:00 AC Milan - Juventusx;10

Milánóban tehát egy újabb borzalmas szezon utolsó lépcsőfoka lehetne a kupavereség, egy győzelem viszont mindent átértékelne - véli a klub atyja. "Új értelmet adna a szezonunknak, gyökeresen megváltozna mindenki hozzáállása, ha összejönne a bravúr. 30 év alatt a 29. trófeánkat gyűjthetnénk be, és kijutnánk Európába is. Ennél több motiváció aligha kell" - nyilatkozta Silvio Berlusconi.

Ami a hiányzókat illeti, Brocchinak Luca Antonelli és Ignazio Abate állapota jelenthet problémát, ám az előzetes összeállítások alapján ott lehetnek a csapatban, míg a Juventusnál Khedira és Marchisio sérült, Bonucci pedig eltiltott.

A két csapat utolsó nyolc tétmérkőzéséből a Juventus jött ki jobban, míg kupadöntőt utoljára 1990-ben játszottak, akkor a Juventus nyert 1-0-ra az oda-visszavágós mérkőzésen. Annyira minden apró tényező a Juventus sikere mellett szól, hogy mi gyakorlatilag kizártnak tartjuk, hogy a Milan bárhogyan is meglepje a Zebrákat. Csodák ugyan vannak a futballban, de ez most igencsak kevés remény Baccáék számára.

hatharom.com-tipp: Juventus nyer
TippmixPro @1.62
[2198736] 2016-05-21 20:45:00 AC Milan - Juventusx;