Bundesliga

Jön a Dárdai-Guardiola csata második felvonása

A Német Kupa elődöntőjében a Borussia Dortmund beárazta a Herthát, amely szombaton a másik német gigászt, a Bayern Münchent fogadja.

Dárdai Guardiola ellen bizonyíthat

Kemény napok vannak a Hertha és Dárdai Pál mögött, a berlini alakulat áprilisban ugyanis még nem nyert meccset, a bajnokságban két vereség mellett egy döntetlen a mérlege, szerdán pedig a Német Kupa elődöntőjében a Dortmund rohant át a fővárosi csapaton. Dárdai Pál a kupabúcsú után kénytelen volt megvédeni csapatát a kárörvendő riporterektől, a magyar szakember nem győzte hangsúlyozni, hogy együttese elérte képességei határát. Ez a kijelentés sokat mondó és túl sok jót nem is takar, különösen annak fényében, hogy a Dortmund után ezúttal a listavezető Bayern München látogat az Olimpiai stadionba. 

[2002431] 2016-04-23 15:30:00 Hertha Berlin - Bayern Münchenx

Pep Guardiola együttese hétpontos előnnyel vezeti a tabellát a BvB előtt, négy fordulóval a vége előtt ez  a fór több, mint megnyugtatónak tűnik. A Herthához hasonlóan a Bayern is kupameccset játszott a hét közepén, így a jövő heti Bajnokok Ligája elődöntőt is szem előtt tartva, elképzelhető, hogy óvatosabbak lesznek ezzel a mérkőzéssel. Ugyanakkor fél vállról sem vehetik az összecsapást, hiszen ha a Dortmund behúzza Stuttgartban a maga meccsét, továbbra is életben tartja bajnoki címről szőtt álmait. 

[2002431] 2016-04-23 15:30:00 Hertha Berlin - Bayern Münchenx;5

A Hertha és a Bayern párharca az utóbbi időben meglehetősen egyoldalúan végződött, hiszen az utolsó 9 egymás elleni mérkőzésüket egyaránt a bajor sztárcsapat nyerte. Dárdai regnálása óta egyszer találkoztak a felek, a müncheni összecsapáson Müller és Coman góljaival nyertek a bőrnadrágosok. 

A bukik szerint zsinórban a 10. találkozót is a Bayern München nyerheti, hiszen Guardiola fiainak sikerére 1.41-es szorzót kínál a    , míg Dárdaiék sikere egészen magas, 7.20-as szorzóval fogadható.

Vajon a Dortmund után a Bayern is átgázol a Herthán vagy "A kapitány" kitalál valamit a bajor gépezet ellen és egy fricskával búcsúztatja az Angliába távozó katalán sztáredzőt? 

Fogadás a végeredményre    
Hertha Döntetlen Bayern München
7.20 4.30 1.41
[2002431] 2016-04-23 15:30:00 Hertha Berlin - Bayern Münchenx;