Angol Foci

Hatalmasat léphet a Premier League felé a Burnley

A tavaly kiesett csapat Prestonban vizitál, ahol ha nyerni tudnak Sean Dyche fiai, szinte biztosan feljutnak.

BL-győzelemmel felérő gólt szerzett Michael Keane hét közben a Middlesbrough ellen, ezzel ugyanis megszerezte a létfontosságú egy pontot a Burnley a derbin. A Premier League-ből tavaly búcsúzó csapat sorsa ezzel maradt a saját kezében, amennyiben megnyeri hátralévő három meccsét, szinte biztosan feljut. A legnehezebb feladat talán ma vár rájuk, a Preston North End vendégei lesznek Grayék.

Húsz meccs óta tart már a bordó-kék gárda veretlenségi szériája, ráadásul remekül szerepelnek idegenben is, hiszen ezen időszak alatt kilenc találkozóból csak hármat nem nyertek meg. Az ellenfél azonban kevésbé lehet motivált, a Preston már a rájátszásért sincs versenyben, ennek szellemében hetek óta igencsak visszafogottan teljesítenek, február 27-e óta tíz meccsből csak kétszer nyertek, akkor is idegenben. December végén azonban nyerni tudtak Lindegaardék a Burnley pályáján, ami óvatosságra intheti a bajnoki címért is versenyben lévő gárdát.

[1988150] 2016-04-22 20:45:00 Preston - Burnleyx;10

Fontos hiányzóval mindkét oldalon számolni kell, a Prestonnál Lindegaard kapus játéka kérdéses, míg a jobbhátvéd Vermijl rúgást kapott a lábára. A vendégeknél Joey Barton és a 43 meccsen 14 gólt szerző Sam Vokes bajlódik sérüléssel, játékuk közel sem biztos.

A két csapat hagyományosan sok gólos mérkőzést játszik, az elmúlt 11 találkozón például átlagban 3,54 gól esett úgy, hogy csak két olyan összecsapás volt, ahol az egyik fél gólképtelen maradt. A motivációval biztosan nem lesz gond a vendégeknél, míg a hazaiak igyekeznek kijavítani az elmúlt hetek botladozásait. A Burnley utolsó öt idegenbeli mérkőzése az alábbi eredménnyel ért véget: 2-1, 2-2, 3-1, 3-2, 2-1 - tippünk tehát ismételten az, hogy gólgazdag mérkőzésen végül a vendégeknél landolnak az egységek.

hatharom.com-tipp: Burnley és mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro @4.85
[1988150] 2016-04-22 20:45:00 Preston - Burnleyx;
184323