Premier League

Ismét szenvedhet a Manchester City

  • Tomihmv

Guardioláékra újabb kellemetlen ellenfél vár, a Manchester City ugyanis kedden este Burnleyben vizitál.

Guardiolára és csapatára újabb szenvedős meccs vár. - Fotó: twitter.com/mancity

Két parádés szezont követően, az idei szezonra teljesen visszaesett a Manchester City, amely gárda 2018-ban 100, míg 2019-ben 98 ponttal lett bajnok. Most 14 fordulót követően csak 29 egységet szerzett - ötször nem tudott nyerni -, aminek köszönhetően a második helyezett Leicesterrel szemben három, míg az éllovas Liverpoollal szemben már 11 pont (!) a lemaradása.

A gyengélkedés okaként sokan a folyamatos sérüléseket hozzák fel, azonban olyan bivalyerős keretük van a manchesterieknek, hogy még ezt is el kellene bírniuk. Igaz, olyan játékosok hiányával kell számolniuk mostanság, mint Laporte, Agüero, Sané, Zincsenko vagy Gündogan, amely futballisták szinte bárhol kezdőként jutnának szóhoz.

A csapat formája pedig mondhatni pocsék, hiszen ugyan az elmúlt öt tétmeccsén csak egyszer kapott ki - Liverpooltól idegenben -, azonban csak egyszer tudott nyerni - Chelsea ellen hazai pályán -, a döntetleneket pedig olyan gárdákkal szemben érte el, mint az Atalanta, a Sahtar Donyeck vagy a Newcastle. Méghozzá úgy, hogy rendre vezetett...

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

Ami a hazaiakat illeti, a Burnley egy három vereségből álló szériából lábalt ki az elmúlt hetekben, amikor is előbb hazai pályán a West Ham, majd idegenben a Watford együttesét verte 3-0-ra. Azonban a szombati meccse nem sikerült jól, hiszen a Turf Mooron kapott ki 2-0-ra a Crystal Palace együttesétől.

Ugyanakkor jó hír a bordó-kékek szimpatizánsai számára, hogy biztosan csak Gudmundsson játékára nem számíthat Sean Dyche kedden este, míg Westwood, Pieters és Taylor kérdéses.

A Burnley tehát voltaképp a teljes fegyverarzenálját beveheti hétközben, mindemellett az ilyen meccsekre mindig rápörög, és rendre megizzasztja otthon a Cityt. 2015 óta a vendégek csak kétszer tudtak nyerni egy góllal a Turf Mooron, míg egyszer remiztek, egyszer pedig kikaptak.

Mindemellett a manchesterieknél ugye - ahogy fentebb említettük -  akadnak hiányzók, a formájuk sem rózsás, így pedig jó esély van egy szoros mérkőzésre. Így mi a hazaiak +2-es ázsiai hendikepje mellett tesszük le voksunkat, ami legalább háromgólos City-sikertől veszít.

{"headTitle":"Burnley - Manchester City","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-03 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Burnley +2 (ázsiai hendikep)","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3055879] 2019-12-03 21:15:00 Burnley - Manchester Cityx;