EL

Ezúttal sokkal izgalmasabb lehet a Sevilla és a Basel meccse

  • hatharom.com

A legutóbbi két Európa Liga kiírás győztese az idei esztendő házigazdájával vívhat ádáz csatát csütörtökön.

Ezúttal sokkal izgalmasabb lehet a Sevilla és a Basel meccse

A Sevilla és a Basel múlt heti, svájci mérkőzése aligha hagy nyomokat a futballszurkolókban, hiszen a felek Európa Liga nyolcaddöntőjének odavágója nem volt túl esemény dús. Véleményünk szerint csütörtökön ez másként lesz, s ezúttal már gólokig is eljutnak a csapatok.

Ezt egyrészt a felek hétvégi találkozóira - a Basel a St. Gallent, míg a Sevilla a Villarrealt verte egyaránt 4-2-re - alapozzuk, másrészt arra, hogy mindössze egyetlen egy gólra van szükség ahhoz, hogy kinyíljon a gólcsap. Onnantól kezdve, hogy születik találat a visszavágón, a spanyolok csak és kizárólag győzelemmel juthatnak tovább, míg a svájciaknak ezen esetben legalább egy döntetlent kell elérniük az üdvösséghez. És ha ezek mellé hozzápárosítjuk, hogy a felek minden találkozón támadószellemben lépnek pályára, amihez komoly védelmi hibák társulnak, akkor alighanem gólgazdag találkozóra van kilátás.

[2193813] 2016-03-17 21:05:00 Sevilla - Baselx

Mindezt tovább erősíti, hogy a hazaiaknál minden gólvadász bevethető lesz, hiszen Unai Emery együtteséből Steven N'Zonzi eltiltás, míg Vitolo sérülés marad ki a komolyabb játékosok közül, a többiek harcra készek. A másik oldalon Birkir Bjarnason hiánya okozhat fejfájást Urs Fischer mesternek, ugyanakkor a bődületes formában lévő - az idei 29 klub tétmeccsén 20-szor betaláló - Marc Janko a kezdőben kaphat helyet.

A két klub közti differencia, továbbá a spanyolok hazai pályán nyújtott idei teljesítménye - a Sevilla a legutóbbi 16 (!) tétmeccsét rendre megnyerte hazai pályán - alapján a piros-fehérek győzelme is megérhetne egy misét, azonban úgy véljük a gólokban sokkal nagyobb érték van. Főleg, ha a felek habitusából indulunk ki, ráadásul ki merne az ellen a Basel ellen fogadni, amely csapat stadionja ad otthon a sorozat fináléjának májusban? Mindezek után, mi, a legalább három gól mellett tesszük le voksunkat, amire - köszönhetően az odavágó eredményének - kiváló szorzón lehet fogadni.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
2.00 1.65
[2193813] 2016-03-17 21:05:00 Sevilla - Baselx;