Tipp

Győzelemre agitálnánk Agutot

  • zotya1981

A kiegyensúlyozottság lehet a döntő faktor Bautista-Agut és Bagdatisz meccsén – a stabilabb spanyol sikerét várjuk a fejben törékenyebb ciprusi ellen.

Érdekes játéknap volt tegnap Dubajban, az esélyesek egy leheletnyi esélyt sem adtak az underdogoknak, igazán sima volt minden meccs.  Ma már a negyeddöntőket bonyolítják, így némiképpen több izgalom várható – reményeink szerint nem Bautista-Agut meccsén.

Bautista 27 éves korára érte el a legjobb formáját. A hispánról elmondható, hogy nincs igazán feltűnő erőssége – s még inkább kijelenthető, hogy megsebezni is nagyon nehéz. Jók az alapütései, kifogástalan a kondíciója, stabil a szervája, nagyon rendben van a feje. Egy hibátlanul beprogramozott robothoz tudnám hasonlítani.

A formája is remek, még februárnak sincs vége, de már két ATP-trófeát is a magasba emelhetett – rendben, 250-es versenyekről van szó, de tegyük gyorsan hozzá, hogy erős volt a felhozatal mindkét helyszínen (Aucklandban Isnert és Tsongát is meg kellett vernie), s egyébként 2015-ben nem nyert egyet sem, úgyhogy tényleg nehéz belekötni.

Az ezen a versenyen bemutatott produkciója is kifogástalan; Bolelli és Chung ellen négy szett alatt összesen (!) bukott 7 játékot.

Persze Bagdatisz sem panaszkodhat, Troickit és Pospisilt is két szettben verte meg. A ciprióta srác teniszét és személyiségét is szeretem, a világranglista 8. helyére és egy GS-döntőbe nem véletlenül fújja oda az embert a szél. A kiugró, de leginkább az egyenletes teljesítménnyel persze régóta adós, hatodik éve nem nyert ATP-tornát.

Sok meccsét láttam Marcosnak idén, feltűnően sok gondja van a szervamozdulatával, érdemes megfigyelni, hogy mennyit dobálja fel rosszul a labdát, néha már-már kellemetlen, s inkább bevállal egy kettőst. Nem vitatom Bagdatisz tudását, de ma egy olyan fal tornyosul előtte, amit sem megmászni, sem lebontani nem lesz képes.

RB-A „sima” győzelmében nincs igazi érték, így én ismét hendivel támogatom. Baráti a „zöld” iroda által kínált 1.72 a -3.5-re is, de igazán lehetőség ismét a „kék-narancssárga” iroda kínálatában található -3-ban van, melynek 1.625 a szorzója ezen sorok írásának pillanatában.

Papíron és a     oldalán fogadóknak jobb alternatíva hiányában azt javaslom, kétszeres alaptéttel tegyenek Bautista győzelmére.

hatharom.com-tipp: Bautista-Agut -3 game
Odds: 1.625
Tét: 7/10
Eddig éri meg: 1.50