Angol foci

Brutális időszakot él meg a Liverpool

  • hatharom.com

Továbbra sem képes Jürgen Klopp irányítása alatt megbízható, stabil teljesítményre a Liverpool, amiben óriási szerepe van a Vörösök elképesztően nehéz sorsolásának is.

Klopp tekintete fáradtságról tanuskodik, de hol van még a szezon vége?

Nem csodálkozhatunk azon, hogy a Liverpool játékosai egyre inkább fáradnak, hiszen a Vörösöknek egészen kemény sorsolással kell megküzdeniük. Jürgen Klopp persze igyekszik okosan menedzselni a játékosait, a szombati FA-kupa találkozón például a német szakember 10 helyen változtatott a kezdőcsapatán a legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest, ez viszont sokszor az eredmény rovására megy, hiszen a Liverpoolnak jelenleg nincs olyan minőség kerete, ami a többfrontos harcot magas szinten tudná teljesíteni. Az angol Reddit kiszámolta, hogy a december 26-ai Boxing Day és március 19. közötti 85 nap alatt ugyanis 25 (!) meccset játszik a klub, ami óriási megterhelést jelent az egész csapat számára.

A Liverpool a bajnokság mellett érdekelt az FA-kupában, bejutott a Ligakupa döntőjébe és még az Európa Ligában és versenyben van, vagyis négy különböző sorozatban is szerepel ebben az időszakban. Az alig három hónap alatt kiírt 25 találkozó pedig egészen komoly statisztikát szül: a Mersey-partiak ugyanis 3,4 naponta lépnek pályára, ami közel 90 napon keresztül brutális terhet jelent.

Ráadásul Klopp érkezésével fizikailag igen megterhelő játékot játszik a Pool, az úgynevezett  gegenpressing okozta nehézségekről korábbi írásunkban részletesebben is foglalkoztunk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a keretben folyamatosan vannak sérültek is, így pedig valóban nagyon nehéz hosszan tartó és kiegyensúlyozott jó teljesítményt nyújtani.

Liverpool#eng-liverpool#15

A Liverpool legközelebb kedden lép pályára, a Premier League hétközi fordulójában a listavezető Leicester City otthonába vizitál, majd azt követően odahaza fogadja a Sunderland gárdáját. Az alábbi listán látható, hogy négy napnál több pihenője nem lesz a csapatnak a tavasz közepéig, így fogadási szempontból jobban tesszük, ha alaposan átgondoljuk a Liverpool meccseit.

[1988941] 2016-02-02 20:45:00 Leicester - Liverpoolx;
184314