Premier League

Jürgen Klopp nem ért egyet a fogadóirodákkal

A Liverpool német menedzsere szerint nem az ő csapata az idei Premier League első számú esélyese.

Idén sem nevezhetnénk unalmasnak az angol Premier League küzdelmeit, a bajnokság lassan harmadához érve pedig kiegyenesedni látszik a tabella is.

Bár a szezon előtt a szakértők egyértelműen  - idén is -  a Liverpool és a Manchester City rivalizálását vizionálták a bajnoki címért, az eddig látottak alapján a Mourinho-féle Tottenham és a nyáron alaposan megerősített Chelsea is benevezett a versenyfutásba. 

A címvédő Liverpool csak rosszabb gólkülönbségével áll a Spurs mögött, két ponttal megelőzve a Chelsea-t, öttel a Manchester Unitedet és hattal a Manchester Cityt - bár a két manchesteri alakulat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Ha azt nézzük, hogy a Liverpool ősze meglehetősen kaotikus a rengeteg sérült miatt, akkor kifejezetten biztató a csapat szereplése, ám a Vörösöket irányító Jürgen Klopp mégsem saját csapatát tartja a bajnokság első számú esélyesének.

"Ha mostanában futballmeccset nézek, akkor azt kell mondanom, hogy nekem úgy tűnik, hogy a Chelsea a bajnokság favoritja. Nekik van a legnagyobb keretük, nagyszerű játékosaik vannak, akik a rozsdás kezdés után most már jól is játszanak. Hihetetlen lehetőségeik vannak változtatni, akár mérkőzésen belül, vagy egyik meccsről a másikra. Nem érzem úgy, hogy bárkit is üldöznénk, de azt sem érzem, hogy minket üldöznének. A nyomás rajtunk van, de ha őszinte akarok lenni, a nyomás mindig akkora, amennyit gondolunk róla" - fogalmazott a német tréner, aki elismerően beszélt Frank Lampard munkásságáról is.

Hogy Klopp ezzel a nyilatkozatával csak saját csapatának válláról akarta-e levenni a terhet, esetleg őszintén így vélekedik, azt csak ő maga tudhatja, mindenesetre ez a kijelentése nem igazán passzol össze a fogadóirodák várakozásaival.

A bukmékereknél egyértelműen a Liverpool számít az angol bajnokság esélyesének, majd szorosan követi a Manchester City. A Chelsea-Tottenham duó egyelőre nagyon magas szorzón fogadható, vagyis a bukik nem igazán veszik őket komolyan.

Szerinted igaza van Kloppnak?

{"headTitle":"2020/21 - Angol Premier League - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Liverpool ","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Manchester City ","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Chelsea","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Tottenham ","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Manchester United ","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Chelsea a hétvégén az Everton otthonába látogat, a fogadóirodáknál pedig a 1.85 körül adják a londoniak sikerét. A Goodison Parkban 2017 nem tudott nyerni a Chelsea, az idei szezonban viszont még veretlen idegenben.

[3411461] 2020-12-12 21:00:00 Everton - Chelseax;