Olasz foci

Egy "szakmai barbár" a Serie A tetején

A Fiorentina vasárnap este 4-1-re legyőzte az addig még 100 százalékos Internazionalét a San Siróban, így az egykoron a Videotont is dirigáló Paulo Sousa átvette a vezetést csapatával a bajnokságban.

Sousa rohamléptekkel halad az elitbe / gazettaworld.it

"Nagyon komoly szakmai probléma van a Videotonnál. Sousa szakmai barbárságot követ el. Átvett egy bajnokcsapatot, amit tovább kellett volna építeni, ehelyett szétverte, a magyar válogatottakat kiteszi belőle, és harmadosztályú spanyol és portugál játékosokkal próbál futballt csinálni. Alulértékeli a magyar futballt" - emlékezetes mondatok ezek, melyet három évvel ezelőtt, a magyar edzői kar egyik prominens személyisége, bizonyos Bognár György fogalmazott meg Paulo Sousa székesfehérvári munkavállalása kapcsán. Mint ismert, a portugál ugyan magyar bajnoki címet nem szerzett, de elvezette a Vidit az Európa Liga főtáblájára, ahová azóta magyar együttes nem jutott el...

Hogy végül az élet a Sousa-Bognár féle ellentéteket illetően kit igazolt, aligha kérdéses. A játékosként világklasszis Sousa lassacskán trénerként is a szűk elit tagja lesz. Karrierje villámgyorsan ível felfelé: a Viditől az izraeli Maccabihoz került, bajnoki címmel a zsebében egy év után elvállalta a BL-induló Baselt, amellyel svájci bajnokságot nyert valamint a Liverpool kárára továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportjából is, majd következő állomáshelye már egy topbajnokság topcsapata, a Fiorentina lett. A lilák a nyáron inkább gyengültek, mint erősödtek, ám Sousa irányításával szárnyal a csapat, hat fordulót követően 15 ponttal vezeti a Serie A tabelláját. A violák vasárnap este "durrantottak" igazán nagyot, amikor a még hibátlan Interrel mosták fel a padlót Milánóban.

"A szezon elején mondtam a játékosoknak, hogy egy olyan csapatot akarok, amely mindig készen áll bárki ellen felvenni a harcot. Vannak elveink a futballt illetően, és ha keményen dolgozunk idővel még magabiztosabban tekinthetünk előre." -  nyilatkozta Sousa az Inter elleni mérkőzés után, majd hozzátette: egyértelműen hisz abban, hogy idén a Fiorentina harcban lesz a scudettóért, vagyis a bajnoki címért.

Sousa megítélése egyébként Olaszországban igen jó, az előszezonban a Chelsea és a Barcelona legyőzésével sikerült magára irányítania a figyelmet, az eredmények pedig egyelőre "élesben" sem hagyják cserben. Habár a Fiorentina a milánói sikerét követően a tabella élére ugrott, a bukmékereknél még egyelőre nem veszik komolyan a violákat, hiszen négy gárdát is esélyesebbnek vélnek az aranyra. Érdekesség, hogy a pocsék eredmények miatt a Juventus lecsúszott az élről, de figyelembe véve, hogy 10 pont a hátránya a Fiorentinához vagy az Interhez képest, ezen azért nem is lehet csodálkozni.

Végső győztes - Seria A 2015/16    
Roma 3.30
Juventus 3.40
Inter 4.50
Napoli 8.25
Fiorentina 11.50

A netes fogadóirodáknál fogadhatunk a helyezésekre is, az egyik angol teremnél a Fiorentina dobogós helyezése pénzünk háromszorosát éri jelen pillanatban.  Az eddig látottak alapján erre azért mutatkozik is esély, főleg, ha Paulo Sousán múlik, aki rácáfolva egykori kritikusára, egyelőre nem tud hibázni...

Első háromban végez - Serie A
Fiorentina@3.00
Szerinted ki lesz az olasz bajnok 2016-ban?x;
[2060369] 2015-09-27 20:45:00 Inter - Fiorentinax;
186871