Vélemény

Megint ugyanabba a hibába fog esni az AC Milan

  • Javi Moreno

Seedorf és Inzaghi után ismét egy rutintalan ex-játékos, Cristian Brocchi ülhet le a Milan kispadjára.

Hónapok óta igen kaotikus állapotok uralkodnak az AC Milan csapatánál. A csapat nem szerepel jól, jelenleg a 11. helyen állnak, 26 ponttal lemaradva a listavezető Juventustól. Emellett a szurkolók egy része tüntet Filippo Inzaghi ellen, míg mások szerint a klubvezetés a hibás az elszúrt igazolások miatt. Fordulóról fordulóra olyan híreket hallani, hogy Pippo egy újabb vereség után felállhat, helyét pedig az utánpótlás csapat jelenlegi edzője, Cristian Brocchi veheti át. Emiatt az esetleges váltás miatt pedig már most fogják a fejüket a piros-fekete hívek.

Szakértők szerint ugyanis a legnagyobb probléma jelenleg a csapatnál, hogy nincs egy egységes elképzelés, egy stabil magja a csapatnak, fordulóról fordulóra más kezdő áll ki, aminek oka, hogy Inzaghinak egyrészt sok a sérültje, másrészt játékosai nem tudnak hosszabb távon jól futballozni. Fel-feltűnnek egy meccsre, aztán visszaesnek - erre a támadók a legjobb példák. Stephan El Shaarawyt például az olasz futball egyik legnagyobb tehetségének tartják, mégsem képes bizonyítani. Jérémy Méneznek pedig van olyan tizenegy meccses szériája, amikor lő kilenc gólt, majd utána meccsekig semmi. Nem véletlen, hogy a milánói fanatikusok egy tapasztalt, rutinos edzőért könyörögnek, aki megfelelő pedagógiai érzékkel rendelkezik, képes kihozni a legjobbat a játékosokból.

Ezzel szemben Adriano Galliani állítólag ragaszkodik Brocchi kinevezéséhez, amelyre már csak Berlusconinak kell rábólintania. Természetesen a 39 éves trénernek semmilyen komolyabb edzői tapasztalata nincs, egy éve dolgozik a Primaveránál. "Hogy elfogadnám-e az ajánlatot, ha felkínálnák nekem az edzői széket? A klub alkalmazottja vagyok, a legjobbat akarom a Milannak. Nagyon büszke vagyok rá, hogy itt dolgozhatok, remek munka ez. Még senki nem kért fel engem, hogy irányítsam az első csapatot. Ismétlem, jelenleg a Primavera edzője vagyok, úgy hiszem, ez egyelőre így is marad" - nyilatkozta Brocchi. Eközben a játékosok a végletekig kiállnak Inzaghi mellett: "Mind az edző mögött állunk. Mindig támogatott minket, bízott bennünk, nagyon tiszteljük őt" - erősítette meg Ignazio Abate a Milan Channelnek.

Korábban több rutinos trénert is emlegettek, akik követhetik SuperPippót a padon. A legtöbbet Luciano Spalletti nevét lehetett hallani - akit egyébként még a Romával is hírbe hoztak -, de Jürgen Klopp nevét is bedobták a médiumok.

Inzaghi eredményei a Milan kispadján
Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Gólkülönbség
28 9 11 8 39-34

Ha azonban tényleg Brocchit neveznék ki Filippo Inzaghi helyére, az sokadik borzalmasan elhibázott lépés lenne az elmúlt években. Kezdve Seedorf kinevezésétől, majd furcsa elküldésétől, olyan játékosok megszerzésén át, akik gyakorlatilag pályára sem lépnek, egészen addig, hogy Inzaghit még nem állították fel. Ha ez így folytatódik, akkor még jó pár korábbi játékos leülhet a kispadra, mire végre edzőt találnak a város piros-fekete felében. Ki lesz a következő, ha Brocchi kudarcot vall? Alessandro Nesta vagy Gennaro Gattuso?


Pippo csapata hétfőn lép pályára legközelebb, ám a Fiorentina nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A Violák az utolsó hét, Milan elleni mérkőzésből csupán egyet veszítettek el, igaz, hazai pályán régóta nem sikerült legyőzniük a vörös-feketéket.

[1786276] 2015-03-16 19:00:00 Fiorentina - AC Milanx;
2015-03-14;55
2015-03-15;55
2015-03-16;55
165993