Premier League

Fabregas már most lehagyta az utódját

Cesc Fabregas volt a Chelsea hétfő esti győzelmének a kulcsa, a spanyol irányító góllal és gólpasszal járult hozzá a Kékek 13. sikeréhez. Ez utóbbiból egészen káprázatos mutatókkal rendelkezik.

Fabregas már 12 gólpassznál jár a PL-ben

"Jobb, mint hittem! Fantasztikus játékos, igazi profi" - az alábbi szavakat még José Mourinho mondta Fabregasról valamikor október idusának tájékán, és már akkor nyilvánvalóvá vált, hogy az Arsenal és a Barcelona korábbi játékosa élete egyik legjobb döntését hozta, mikor aláírt a Chelsea-hez. Noha a középpályán nem állnak csehül a londoniak, Fabregas abszolút alapembernek számít, és fél szezon után lassan kijelenthetjük, hogy vezére a csapatnak.

A 27 éves spanyol a Stoke ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen játszott újra főszerepet, előbb a 2. percben kiszolgálta John Terry-t, majd a 78. minutumban saját maga talált a kapuba, így gyakorlatilag egymaga döntött a három pont sorsáról.

A múlt héten a Ligakupában is kiosztott egy asszisztot, a Derby elleni mérkőzésen Eden Hazard-t hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a meccs után pedig Mourinho ismét az egekig magasztalta Fabregast. "Nagyon jól játszik, amit pedig szeretek benne, az a profizmusa. Ő egy világbajnok futballista, erre itt ez a Ligakupa-meccs a Derby ellen és tessék, így játszik" - dicsérte a spanyolt a Special One.

Hogy Fabregas valóban csúcsformában futballozik, azt a Chelsea eredményei mellett a statisztikák is igazolják. Az idei szezonban csak a bajnokságban 12 gólpassznál jár, amivel természetesen vezeti az erre vonatkozó rangsort, de a Daily Mail kiszúrta, hogy ezzel már most eredményesebbnek mondhatja magát, mint a Premier League egyik legnagyobb ígéretének tartott Jack Wilshere. Az angol válogatott és az Arsenal irányítója az Ágyúsok színeiben mindössze 11 asszisztnál jár, holott Fabregasszal ellentétben nem 16, hanem 95 mérkőzésen lépett már pályára. Az Arsenal-szurkolók alighanem most morcosak igazán Arséne Wengerre, hiszen az Ágyúsok menedzsere a nyáron még azt mondta, hogy nincs szükségük olyan drága játékosokra, mint az egykori csapatkapitány Fabregas, ráadásul ott van neki Wilshere, Özil és Cazorla is...

Fabregas vs Wilshere
  Meccs Gólpassz
Cesc Fabregas (Chelsea) 16 12
Jack Wilshere (Arsenal) 95 11

A hétfői győzelemmel a Chelsea visszaállította a hárompontos különbséget a Manchester City-vel szemben. A Kékek legközelebb karácsony másnapján a West Ham United ellen lépnek pályára, a bukik szerint pedig három pontot tesznek majd a fa alá...

[1724154] 2014-12-26 13:45:00 Chelsea - West Ham Unitedx;
163919
premier-league-2014-2015