Premier League

Nem nyert a Chelsea, ki a hibás? Naná, hogy a bíró!

  • janek_

José Mourinho nagyon nagyot ment a Southampton elleni 1-1 után, szerinte összeesküvést szőttek a Chelsea ellen.

  • A Chelsea vasárnap délután 1-1-es döntetlent játszott a Southampton otthonában
  • Cesc Fabregas nagyott esett a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt, sőt, a spanyol kapott sárgát műesésért
  • José Mourinho szerint mindez természetesen nem véletlen, a játékvezetők, meg úgy általában mindenki más is összeesküdött a Chelsea ellen

A vasárnap a rangadóké volt a főszerep a Premier League-ben, az első hét helyezett közül hat egymás ellen játszott, csak a címvédő Manchester City-re várt könnyed ujjgyakorlatnak kinéző meccs a Burnley ellen. A listavezető Chelsea a dobogóért hajtó Southampton otthonába látogatott, parázs találkára lehetett számítani, az is lett belőle.

A vezetést a Ronald Koeman által irányított Soton szerezte meg, a Chelsea pedig bár botrányosan gyengén játszott, de Hazard révén így is kiegyenlített az első félidő végén. Az indulatok a második félidőben szabadultak el igazán, amikor a Chelsea már nagyon nyomott, de a Southampton foggal-körömmel, és egyébként remekül védekezett - Mourinho szerint nyilván szabálytalanul is.

A meccset Anthony Taylor vezette, tényleg nem túl jól, de az az eset, amin Mourinho kiakadt, pont semmi nem volt: Fabregas betört a tizenhatoson belülre, a balhátvéd Targett pedig ugyan valóban hozzáért, de a spanyol teljesen indokolatlanul és természetellenesen esett nagyot. Persze, hogy nem kapott tizenegyest, sőt, teljesen jogosan még a sárga lapot is felmutatta neki a bíró.

A Southamptonból egyébként a védekező középpályás Morgan Schneiderlint később kiállította a játékvezető, szóval végképp nem érteni, hogy milyen összeesküvésről beszél Mourinho.

"A többi országban, ahol dolgoztam, másnap ez az eset címlapon lenne, mert botrányos. Azért botrányos, mert nem kis büntető volt, ami megadható, hanem óriási, akkora, mint a Big Ben."

Persze ennyivel nem érte be a portugál, azonnal egy országos összeesküvés-elméletet szőtt a Chelsea-t állítólag sújtó bíró ítéletek mellé.

"Már a szezon is így kezdődött, Diego Costa sárgát kapott műesésért a Burnley ellen, holott tizenegyesnek és piros lapnak kellett volna követnie az esetet. Pár hónappal később aztán itt játszunk, és tizenegyes helyett ezúttal Fabregas kap sárgát. A West Ham ellen a meccs végén Enner Valencia hatalmas műesést csinált, de miről beszélt az ellenfél edzője a meccs után? Persze, hogy Ivanovics esetéről. Mi ez? Miért? Tényleg, mi? Itt két jó csapat játszott, remek, hajtós meccset, erre jön egy ekkora hiba, és mindent megváltoztat."

Mourinho egyébként nem először kezd ámokfutásba, nála rendszeres, hogy egy-egy kevésbé jó eredmény után egyből másra (a bírókra, nyilván) tereli a felelősséget. Most azért lehetett különösen zabos, mert a Chelsea óriási esélyt szalasztott el vezető helye megerősítésére a tabellán: a második Manchester City ugyanis mindenki megdöbbenésére csak ikszelni tudott otthon a kiesés elől menekülő Burnley ellen.

Ez az eset most azért is különleges, mert Mourinho még magához képest is hatalmasat ment, Sam Allerdyce nyilatkozatától kezdve a Crystal Palace ellen (amúgy 0-3-nál) meg nem adott góljáig minden létező kétes esetet belekevert a zavaros elméletébe. Hogy kik állnak az egész mögött, arról persze nem volt hajlandó beszélni, sokat sejtetően csak annyit mondott, "ez az egész nem ellenem irányul, mert nem én vagyok a pályán, hanem a Chelsea. A klub a célpont."

Mivel Angliában vagyunk, ahol az FA még a nyilvánvalóan nagyot hibázó bírókat is a végtelenségig védi, és teljesen elképzelhetetlen a nyilvános kritizálásuk, Mourinho szinte biztosan komoly büntetést kap majd a kirohanásért. Őt ez persze kevéssé érdekli, meg van győződve róla, hogy az ámokfutásaival a játékosait védi, az ő vállukról veszi le a terhet a folyamatos konfliktuskereséssel.

A Chelsea egyébként féltávnál 3 pont előnnyel vezeti a tabellát a Manchester City előtt, a harmadik Manchester United lemaradása már 10 egység.

[1724168] 2014-12-28 15:05:00 Southampton - Chelseax;
163919
premier-league-2014-2015