Foci-vb 2018

Két klasszist is kihagyott a spanyolok új kapitánya

Iker Casillas és Cesc Fabregas is kimaradt a spanyol válogatott keretéből, amely pénteken Belgium, majd hétfőn Liechtenstein ellen lép pályára.

Fotó: twitter

A Vicente del Bosque-t váltó Julen Lopetegui rögtön első kerethirdetésekor kisebb meglepetést okozott, miután kihagyta Iker Casillast és Cesc Fabregast. A két klasszis mellett a sérült Andrés Iniesta sem lesz ott a spanyolok következő két mérkőzésén, továbbá kimaradt a keretből az atléticós Juanfran is. Újra a válogatott lehet viszont Diego Costa, Javi Martínez és Juan Mata. 

"A beszélgetés Ikerrel őszinte volt, mint azt barátok között szokás. Szemtől szembe voltunk egymással és azt mondtuk, amit gondolunk. Megértem a felmerülő kérdéseket és Iker továbbra is nagyon közel áll hozzánk. Mindenki ismeri a világ futballját és semmi sem végleges. Minden játékos, aki a listán szerepel, pontosan ki lett elemezve. Nincsen ködösítés, ami engem érdekel, az csakis a futball" - nyilatkozta a kerethirdetés kapcsán Lopetegui, aki elmondta, Juanfran helyett azért döntött Sergi Roberto mellett a védelemben, mert a fiatal játékos kiválóan alkalmazkodott a szélső hátvéd pozícióhoz és több poszton is bevethető. 

1X2    
Belgium Döntetlen Spanyolország
TippmixPro@2.60 TippmixPro@3.20 TippmixPro@2.60

A spanyolok pénteken Belgiumban lépnek pályára egy barátságos mérkőzés keretén belül, majd néhány nap múlva már a vb-selejtező berkein belül Liechtensteint fogadják a mindössze 13 ezer néző befogadására alkalmas leóni arénában. 

A spanyol válogatott kerete
Kapusok: David de Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli), Adrian (West Ham)
Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), Gerard Pique, Sergi Roberto (Barcelona), Javi Martinez (Bayern Munich), Sergio Ramos (Real Madrid), Marc Bartra (Borussia Dortmund), Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea)
Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Saul Niguez, Koke (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City), Thiago (Bayern Munich), Juan Mat (Spain).
Támadók: Alvaro Morata (Juventus), Vitolo (Sevilla), Lucas Vazquez (Real Madrid), Nolito (Manchester City), Marco Asensio (Real Madrid), Diego Costa (Chelsea), Paco Alcacer (Valencia)
[2311196] 2016-09-01 20:45:00 Belgium - Spanyolországx;