Vízilabda Eb

Nem bírtak Spanyolországgal a Merész-lányok

Nem sikerült döntőbe jutni a magyar női vízilabda-válogatottnak a margitszigeti Európa-bajnokságon. Merész András lányai a harmadik negyedben nem bírták tartani a lépést a spanyolokkal, végül egy gólos vereséget szenvedtek.

Bujka Barbara mindent megtett, most nem volt elég - Fotó: MTI

A döntőbe jutásért szállt vízbe a magyar női vízilabda-válogatott péntek délután a margitszigeti Európa-bajnokságon, az ellenfél pedig az a világbajnok Spanyolország volt, amelytől többek között a londoni olimpia elődöntőjében is vereséget szenvedtünk.

Sajnos ezúttal sem kezdődött jól az összecsapás, négy perc után két gólos hátrányba kerültünk. Szerencsére gyorsan sikerült felállni és előbb Keszthelyi, majd Takács révén döntetlennel zárult a negyed (2-2).

Sőt, a második játékrészben úgy tűnt, sikerül elkapnunk a ritmust, mivel két alkalommal is előnyhöz jutottunk. A spanyolok azonban nem hagyták ellépni Merész András gárdáját, mindegyik alkalommal szinte azonnal egyenlítettek. A félidőre kialakuló 5-5-ös állás hűen tükrözte a játék képét.

A harmadik nyolc perc sajnos egyértelmű spanyol fölénnyel kezdődött. Alig telt el a negyed fele, amikor már három gólos hátrány állt az eredményjelzőn (5-8), szinte minden spanyol támadás góllal zárult, és ehhez tevékenyen hozzájárultak védelmünk hibái. Az, hogy a mérkőzés nem dőlt el végérvényesen leginkább Bujka Barbarának volt köszönhető, aki sorozatban harcolta ki az emberelőnyöket, emellett pedig a gólszerzést is magára vállalta. Nagyot küzdve, végül 7-8-ra sikerült feljönnünk.

A záró negyed nagy rohanást, ám kevés értékelhető támadást hozott. A magyar próbálkozások többször elhamarkodottak voltak, lövéseink pontatlanra sikerültek. Ráadásul az első gólt sem mi szereztük, hanem a spanyol Lopez, és két gólos hátrányban még inkább megremegtek a kezek. Szépíteni ugyan még sikerült, de már túl későn, Keszthelyi Rita huszonkét másodperccel a vége előtt talált be és a spanyolok könnyen kihúzták a maradék időt.

A mérkőzés így 9-8-as vereséggel zárult, válogatottunk két nap múlva a bronzéremért játszhat a másik elődöntő (Olaszország-Hollandia) vesztesével.

"A spanyolok a harmadik negyed elején elmentek hárommal, ami egy ilyen, kevés gólos mérkőzésen óriási előny. Ráadásul néhány emberelőnyben elképesztően rossz megoldásokat választottunk, és sajnos nem mint csapat dolgoztunk, hanem egyénileg próbáltuk megoldani a dolgokat. Nem voltunk elég jók ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük" - kommentálta szövetségi kapitányunk, Merész András a látottakat a köztévé kamerái előtt.

Vízilabda Európa-bajnokság
nők, elődöntő
Magyarország-Spanyolország 8-9 (2-2, 3-3, 2-3, 1-1)
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Bujka 2, Czigány, Takács 1-1, ill. Garcia 4, Pareja 2, Espar, Pena, Lopez 1-1

Percről percre: 2014_07_24_Magyarorszag_Spanyolorszag_vizilabda_ebx