VB 2014

Van Gaallal nehéz dolgozni, Scolari nem mondott le

Hollandia 3-0-ra verte Brazíliát a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén.

Van Gaal Brazíliából Manchesterbe veszi az irányt - fotó: AFP

A négy évvel ezelőtt második Oranje története során először nyert bronzérmet vb-n, míg a brazilokkal 1966 és 1974 után harmadszor fordult elő, hogy sorozatban két vb-mérkőzésen hagyták el vesztesen a pályát, ráadásul a tornák történetében most kapták a legtöbb gólt, szám szerint 14-et. A hollandok szövetségi kapitánya Louis van Gaal bevallotta, ez karrierje legjobb együttese.

"Ez a csapat mindig ott lesz a szívemben - mondta Van Gaal. - Ez a legjobb gárda, amellyel dolgoztam. Nem a futballtudását tekintve, hanem emberileg. Kiválóak, remélem Manchesterben is ilyen együttesem lesz, mert ugyanebből a kottából kell olvasnunk."

A hollandok szövetségi kapitánya szerint Brazília remek vb-t rendezett.

Nagy hatással voltak rám a brazil emberek, barátságosak és kedvesek – folytatta Van Gaal. – Bárhova mentünk, mindenhol szeretettel fogadtak. Brazília sikeres vb-t rendezett, de dicséret illeti a holland válogatott stábját is, mert higgyék el, nem könnyű egy Van Gaallal dolgozni. Nehéz volt a bronzmeccs, a brazilok egy nappal többet pihentek, mi pedig két hosszabbítást vívtunk az utóbbi két meccsen. A játékvezető sok hibát vétett, főképp a mi kárunkra tévedett. Játékosaim arra kértek a mérkőzés előtt, hogy állítsam be Michel Vormot, de én a legerősebb tizeneggyel akartam kezdeni. Azt ígértem, kétgólos előnynél megteszem, végül 3-0 után került rá sor."

Az újabb vereség után az újságírók természetesen a jövőjéről kérdezték a brazilok szövetségi kapitányát, Luis Felipe Scolarit.

Az elnök dönt a sorsomról – reagált Scolari. – Megkapja a beszámolónkat, és ő fogja eldönteni mi az előnyös a brazil válogatott számára. Nem magukkal fogok erről tárgyalni. Dicséret illeti a játékosokat, még akkor is, ha rosszul sikerült a vége. Ma nem játszottunk rosszul. Három világbajnokságon jártam, és mindig az első négyben végeztem."

Scolari 2002-ben világbajnoki címet nyert a brazilokkal, míg 2006-ban negyedik lett Portugáliával. A bajszos mester szerint Brazília nem indul rossz helyzetből a következő selejtezőkön.

Tudom, hogy minden idők legrosszabb eredményét értük el az elődöntőben, az utóbbi két vb-hez képest láttam biztató jeleket – mondta Scolari. – Ha egy csapat hét gólt kap, majd a következő mérkőzésén két perc után hátrányba kerül, az megváltoztatja a lehetőségeit. Mégis úgy érzem, ez a válogatott úgy indulhat a következő vb-selejtezőkön, hogy a világ legjobb négy válogatottja közé jutott, tavaly pedig megnyerte a Konföderációs-kupát. Nem tudom, mi rosszat mondhatnék ma a csapatomra. Jól játszottunk, összeszedtük magunkat, miután hátrányba kerültünk, és voltak helyzeteink.

[1444468] 2014-07-12 22:00:00 Brazília - Hollandiax;