VB 2014

Argentína is túlórázott, Di María megoldotta a svájci rejtvényt

Argentína Di María 118. percben szerzett góljával 1-0-ra verte Svájcot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Di María gólja döntött Svájc ellen - fotó: AFP

A világbajnoki címre esélyesnek tartott, eddig hibátlan teljesítménnyel álló Argentína 45 perc alatt elvérezhetett volna Svájc ellen. Az európai csapat rácáfolt a várakozásokra és két ziccert kreált az első félidőben, míg a kétszeres világbajnok helyzet nélkül tudta le a nyitányt. A 28. percben a harmadik helvét szöglet után Xhaka középről, nyolc méterről, laposan lőtt, Romero lábbal, bravúrral védett. Tíz perccel később Drmic törhetett kapura egyedül, de megijedt a lehetőségtől, balról rossz megoldást választott, Romero kezébe emelt. Eközben a másik oldalon Lavezzi a bal oldalon erőlködött nem sok sikerrel, míg Di María a jobb szélen próbálkozott hasztalanul. Messi középen igyekezett, de hiába vártak rá, ő sem találta a svájci védelem ellenszerét. Argentin szempontól semmi biztatót nem hozott az első játékrész.

A második félidőben annyiban változott a helyzet, hogy Svájc befejezte az akciókat, 0-0-ra rendezkedett be, viszont az argentin próbálkozásokból továbbra is hiányzott az ötlet. A 62. percben kreálták az addigi legnagyobb helyzetüket, Rojo jól adott be balról, Higuaín fejelt, Benaglio a léc alól fölé tolta a labdát. A 78. percben közel állt a gólhoz a dél-amerikai alakulat, Messi középen, 17 méterre a kaputól két csellel tisztára játszotta magát, 11 méterről lőtt, Benaglio védett, a védők szögletre tisztáztak. Komolyabb bajba nem kerültek a svájciak, akik végül célba értek, kihúzták kapott gól nélkül és hosszabbításra mentették a meccset.

A ráadásban sokáig úgy tűnt, gól nélkül zárnak a felek, amikor a 118. percben egy argentin kontra góllal zárult: Messi középen egy csel után jobbra tolta a labdát, a tisztán érkező Di María pedig ballal, azonnal, 15 méterről a hosszú sarokba gurított (1-0). A 120. percben Svájc kis híján egyenlített, Dzemaili öt méterről a kapufára fejelt, onnan vissza pattant a labda a lábára, és a kapu mellé perdült.

A másik két nagy favorit, Brazília és Németország után Argentína is túlórázott a nyolcaddöntőben és sikerrel vette az akadályt.

[1444458] 2014-07-01 18:00:00 Argentína - Svájcx;
[1444458] 2014-07-01 18:00:00 Argentína - Svájcx 
Percről percre: Argentína-Svájc_2014_07_01x