VB 2014

Egy Luis Suárez távozik a csapatától, de nem az

Az E csoport zárófordulója után lemondott posztjáról Luis Fernando Suárez, Honduras szövetségi kapitánya. Svájc vb után szintén távozó szakvezetőjének, Ottmar Hitzfeldnek érthetően jobb volt a hangulata.

Távozott Honduras kapitánya - Fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

"Sajnos nem értük el azt az eredményt, amit szerettünk volna. Svájc korai gólja komoly előnynek bizonyult, minden kontrájukat veszélyessé tette. A második félidőben jók voltunk, voltak helyzeteink, de egyszerűen nem tudtunk betalálni. Az egész ország csalódott, és sajnálom, hogy nem jutottunk tovább a következő fordulóba, Ez volt az álmunk. Úgy döntöttem, lemondok. Ideje a változásnak. Az új edzőnek jó csapata lesz, nagyon jó fiatal játékosaink vannak, és jó irányba haladunk" - közölte Luis Fernando Suárez a meccs utáni sajtótájékoztatón annak ellenére, hogy a szövetség vezetői a hírek szerint elégedettek voltak a munkájával.

Ottmar Hitzfeld már korábban bejelentette, hogy a világbajnokság után elköszön a svájci válogatottól, most azonban még nem kellett ezzel a témával foglalkoznia, noha az előző körben nem állt jól a csapata szénája.

"Edzőként muszáj egy 5-2-es vereség után is nyugodtnak maradni, én pedig ki tudtam hozni az erősségeinket. Xherdan Shaqiri képes eldönteni a mérkőzéseket. Már Franciaország ellen is jól játszott, most pedig klasszikus 10-es pozícióban küldtem fel, és ez bejött. Innentől nincs vesztenivalónk, már csak jó dolgok jöhetnek számunkra" - mondta a német szakember.

A svájciaknak valóban nincs okuk komoly elvárásokat építeniük magukkal szemben, hiszen Argentína lesz az ellenfelük a nyolcaddöntőben.

[1444410] 2014-06-25 22:00:00 Honduras - Svájcx;