VB 2014

Messi remekelt, de Irán nem élt a lehetőséggel

Argentína gólzáporos meccsen 3-2-re verte Nigériát, de az afrikai csapat ezzel együtt is továbbjutott, mert az F-csoport másik mérkőzésén Bosznia-Hercegovina 3-1-re legyőzte Iránt a labdarúgó-világbajnokságon.

Messivel szemben tehetetlen volt a nigériai védelem - fotó: AFP

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Argentína a csoport első helyéről, hibátlan teljesítménnyel várta a három ponttal álló Nigériát. Mindkét csapatnak jó volt a döntetlen a továbbjutáshoz, ennek ellenére azonnal “megvágták” egymást. A 3. percben Di María balról, kilenc méterről lőtt, a labda a jobb oldali kapufa tövéről kipattant, Messi érkezett és a léc alá vágta (0-1). Egy perccel később Nigéria egyenlített, Musa a 16-os bal oldalán vissza vette a labdát a jobb lábára, és a hosszú sarokba tekert (1-1). Ezt követően folyamatosan csökkent az iram, mintha mindkét csapat jelezte volna, rendben, jó az iksz, kéz a kézben tovább megyünk. Aztán a félidő ráadásában Messi klasszisa megvillant, 25 méterről, kicsit jobbról, ballal lőtt szabadrúgást, a labda elsuhant a sorfal felett és a bal alsóba vágódott (1-2).

A második félidőt is úgy kezdték a csapatok, mint az elsőt: gólváltással. A 47. percben Musa kapott pazar labdát az argentin védők között, kapura tört és 15 méterről, laposan a jobb alsóba gurított (2-2). Három perccel később ismét a dél-amerikai alakulat vezetett, Lavezzi adott be balról szögletet, középen Garay tovább csúsztatta és az érkező Rojo lábáról a hálóba vágódott a labda (2-3). Persze Nigéria vállat vonhatott, hiszen a csoport másik meccsén a bosnyákok vezettek és ez azt jelentette, hogy Irán nem előzheti meg az afrikai együttest. Az utolsó félóra unalmas labdázgatást hozott, Argentína megnyerte a csoportot, Nigéria a második helyen jutott tovább. Messit a 63. percben lecserélték, előtte parádés teljesítményt nyújtott és három mérkőzést követően négy góllal áll.

[1444416] 2014-06-25 18:00:00 Nigéria - Argentínax;
[1444416] 2014-06-25 18:00:00 Nigéria - Argentínax

Bosznia-Hercegovina - Irán

Irán azzal a tudattal léphetett pályára Bosznia-Hercegovina ellen, hogy a három pont megszerzésével bejuthat a nyolcaddöntőbe, feltéve ha a csoport másik meccsén Argentína a papírformának megfelelően legyőzi Nigériát. A másik oldalon egy nagyon csalódott bosnyák válogatottról szóltak a hírek, hiszen Safet Susic együttese a két vereségnek köszönhetően már korábban búcsúzott a tornától.

Ennek ellenére az európaiak kezdték jobban a találkozót, Edin Dzeko révén az első tíz percben két ígéretes helyzete is akadt Boszniának, végül a 23. minutumban a Manchester City csatárának lövése mintegy 20 méterről utat talált a kapuba (1-0). A gól után Irán próbált egy fokozattal feljebb kapcsolni, de Carlos Queiroz alakulatának komoly gondjai akadtak a támadásvezetésekkel, veszélyt is csak pontrúgások után tudott okozni a bosnyák kapu előtt.

A szünetben vesztésre és kiesésre álltak az irániak, ám ennek ellenére nem változott a játék képe, továbbra is Bosznia irányította a mérkőzést, az ázsiaiak pedig igyekeztek a kontrákra építeni. Sok fantázia ezekben a próbálkozásokban nem volt, nem úgy a másik oldalon, az 59. percben Pjanic egy remek összjáték után kettőre növelte csapata előnyét (2-0).

Csodára lett volna már ekkor szüksége Iránnak, Carlos Queiroz viszont majd szétrobbant a dühtől, ám a portugál kapitány hiába űzte-hajtotta fiait, biztató szavai nem találtak célba. Több nagy bosnyák helyzet után a 82. minutumban a szépítés így is összejött Iránnak, Reza egy bal oldalról érkező centerezést pofozott közvetlen közelről a hálóba (2-1). Az utolsó szó így is Boszniáé volt, egy remek lefordulás után Dzeko kiugratásával Vrsajevic sétált be a 16-oson belülre, majd laposan a hosszú alsó sarokba lőtt (3-1).

A hajrá már meglehetősen kaotikusra sikeredett, ám gól már nem született, így az újonc Bosznia-Hercegovina a harmadik, míg Irán a negyedik helyet szerezte meg az F jelű csoportban.

[1444417] 2014-06-25 18:00:00 Bosznia-Hercegovina - Iránx
[1444417] 2014-06-25 18:00:00 Bosznia-Hercegovina - Iránx;
142353
Percről percre: Nigéria-Argentína, Bosznia-Irán_2014_06_25x