VB 2014

Elbukják-e elsőségüket az argentinok és a franciák?

Az utolsó kört rendezik az E és az F csoportban a 2014-es brazíliai futball világbajnokságon. Mindkét négyesben még többen reménykedhetnek a továbbjutásban, azonban a legnagyobb kérdés az, hogy vajon megtartják-e első helyüket az argentinok és a franciák?

Pjanicéktól több kell, ha meg akarják szerezni első pontjukat a vb-n.

Bosznia és Hercegovina - Irán 18:00

Amíg Bosznia már nem, addig Irán még továbbjuthat az F csoportból. Ehhez mindössze annyinak kellene összejönnie, hogy az ázsiaiak a harmadik csoportmérkőzésükön megverjék a bosnyákokat, míg Nigéria kikapjon Argentínától.

Éppen ezért Carlos Queiroz nem állhat fel úgy Bosznia ellen, mint az előző két mérkőzésén, Iránnak támadnia kell, ha tovább akar jutni, hiszen lőtt gól(ok) nélkül nem lehet meccset nyerni. Már pedig az ázsiaiak eddig egyik vb-mérkőzésükön sem tudtak gólt szerezni…

Még nem késő beszállni a hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékába, ahol 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra! Minimum 20 meccsre kell tippelned ahhoz, hogy esélyed legyen a nyereményekre, vagyis még mindig érdemes elkezdeni játszani! A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Vélhetően a portugál megbontja a 4-5-1-es felállását és átáll a 4-4-2-es támadóbb szellemű taktikai hadrendbe, mint ahogy az argentinok elleni utolsó negyedórában is szerepeltek az irániak. Ez csak nekünk, semleges nézőknek lesz jó, hiszen Bosznia támadófocit játszik, ráadásul vesztenivalója sem lesz, így pedig egy nyílt sisakos, igazi futballparádét láthatunk.

„Szerencsétlenek voltunk Argentína ellen, hiszen megvoltak a lehetőségeink, mégsem éltünk velük. Még nem szereztünk gólt a világbajnokságon, ám remélem, hogy az utolsó mérkőzésen átszakad a gát és úgy győzzük le Boszniát, hogy minél több gólt szerzünk, ez esetben pedig minden esélyünk megvan arra, hogy továbbjussunk.” - nyilatkozta Ashkan Dejagah az irániak játékosa.

Már persze, ha a bosnyákok a legjobbjaikkal állnak fel, hiszen Safet Susic is elismerte, hogy nem könnyű egy olyan mérkőzés után motiválnia játékosait, ahol a játékvezető elvette tőlük a győzelmet, illetve a továbbjutást, ráadásul több bosnyák focista sem akar már játszani szerdán. Azonban Miralem Pjanic és Edin Dzeko biztosan ott lesz a kezdőcsapatban, mint ahogy Vedad Ibisevic is. Ennek köszönhetően Susic a védekezőbb 4-5-1 helyett a sokkal támadóbb, 4-4-2-ben küldheti pályára fiait.

[1444417] 2014-06-25 18:00:00 Bosznia-Hercegovina - Iránx
Tudtad?
Bosznia és Irán hatodik alkalommal találkozik szerdán, és az európaiak eddig csak egy döntetlent tudnak felmutatni a négy vereségük mellett.
A felek igen gólgazdag mérkőzéseket játszanak egymás ellen, hiszen a közös fellépéseik alkalmával átlagosan 3,2 találat született.
Irán még soha nem nyert világbajnokságon európai ellenfél ellen.
Irán legutóbbi 11 vb-mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, legutolsó hat meccsén nyeretlen maradt.
Bosznia legutóbbi hat mérkőzéséből csak egy olyan volt, ahol nem kapott gólt.

Annak köszönhetően, hogy a bosnyákok már kiestek, míg az irániak még továbbjuthatnak a fogadóirodáknál alaposan megváltoztak a szorzók. Bosznia kezdeti 1.50-szeres oddssza egészen 2.20-ig emelkedett, míg Irán szorzója a felére csökkent, jelenleg 3.50-ért fogadható a bukmékereknél. Ha a délszlávoknál előjön az ilyenkor szokásos mentalitás, akkor még így is nagyon nagy érték van az irániak sikerében…

[1444417] 2014-06-25 18:00:00 Bosznia-Hercegovina - Iránx;

Messiék az első helyre törnek csoportjukban.

Nigéria - Argentína 18:00

A csoportelsőség megszerzésének reményében lépnek pályára szerdán az argentinok, akiknek már a döntetlen is elegendő lenne az üdvösséghez. Nigéria egy vereség, illetve egy iráni siker esetén még ki is eshet, viszont ha a Szuper Sasok legyőzik Lionel Messiéket, akkor első helyen jutnak tovább…

A papírforma és a realitás viszont azt mondatja, hogy az argentinok legyőzik szerdán Nigériát és száz százalékos teljesítménnyel, az első helyen jutnak tovább. Igaz, eddig enyhén szólva sem sziporkáznak a dél-amerikaiak a tornán, sokan kritizálják őket, hiszen Bosznia ellen is akadtak hibák, míg Irán ellen csak a 91. percben tudták kicsikarni a győzelmet. Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya kapja a legtöbb kritikát, hiszen a szakírók szerint csapata nem hozza ki magából azt a támadópotenciált, ami benne van…

„Nem könnyű úgy játszani, hogy az ellenfél 11 emberrel védekezik, és csak arra megy, hogy kihúzza 0-0-val a meccset.” - mondta Ángel Di María, majd hozzátette: „A nyolcaddöntőtől sokkal könnyebb dolgunk lesz, hiszen ott már az ellenfél is rá van kényszerítve a támadásokra. Mindenki tudja, hogy Argentína sokkal erősebb, ha van helye támadni.”

A kritikák miatt Sabella vélhetően ismét a 4-3-3-as támadószellemű felfogásban kezd, viszont egy változás biztos lesz a csapatban, hiszen Maros Rojo eltiltás miatt nem léphet pályára. Ezzel szemben a nigériaiaknál nem lesz változás, Stephen Keshi mester ugyanazt a kezdőcsapatát küldi pályára, mint amellyel legyőzte Boszniát.

„Nincs okom a változtatásra, a fiúk jól teljesítettek, megmutatták, hogy remek a harci szellemük. Bele se mertem gondolni, hogy mi lenne, ha nem jutnánk a nyolcaddöntőbe, így természetesen Argentína ellen is megpróbálunk nyerni, de ha csak egy pontot szerzünk, akkor sem szomorkodnánk.” - nyilatkozta Stephen Keshi, a nigériai szövetségi kapitány.

Az afrikaiaknak a legnagyobb feladata az lesz, hogy semlegesítsék Lionel Messit, aki eddig mindkét vb-mérkőzésén betalált Brazíliában. Ha ez sikerül, akkor talán még a meglepetést is okozhatnak a Szuper Sasok. „Messi egy normális emberi lény, egy futballista. Természetesen megvan a stratégiánk és tervünk arról, hogy hogyan semlegesítsük őt, és elérjük, amit akarunk.” - nyilatkozta a Barcelona sztárjáról Ogenyi Onazi a nigériaiak játékosa. Már csak az a kérdés, hogy a terv beválik-e…

[1444416] 2014-06-25 18:00:00 Nigéria - Argentínax
Tudtad?
A két félnek ez lesz a negyedik egymás elleni mérkőzése világbajnokságon, és eddig az argentinok mindhárom összecsapást megnyerték.
Nigéria még soha sem nyert, sőt még pontot sem szerzett dél-amerikai válogatott ellen a vb-k történetében.
Argentína legutóbb 14 vb-meccséből 11-et megnyert, kétszer döntetlent játszott és mindössze egyszer kapott ki úgy, hogy 27-5-ös gólarányt mutathat fel ezeken a találkozókon.
Lionel Messi legutóbbi hét válogatott mérkőzésén nyolc gólt szerzett.
Argentína a 2010-es vb után a 2014-esen is megnyerheti mindhárom csoportmérkőzését.
Nigéria már zsinórban 221 perce nem kapott gólt a világbajnokságokon.

Az biztos, hogy a nigériaiak Bosznia felett aratott sikere teljesen átírta a forgatókönyvet, hiszen az argentinokra adott kezdeti 1.30-szoros szorzó egészen 1.60-ig kúszott fel a fogadóirodákban. A Szuper Sasok sikere továbbra is 9-es oddsszon fogadható, viszont a döntetlenre kínált szorzó harmadával csökkent, jelenleg 3.90-es átlag oddsszon kínálják a bukmékerek.

vb-2014
[1444416] 2014-06-25 18:00:00 Nigéria - Argentínax;
142353

Benzema és Franciaország Ecuador ellen is szárnyalhat.

Ecuador - Franciaország 22:00

Ha nem történik égszakadás vagy földindulás, akkor a franciák akármilyen eredményt is érnek el Ecuador ellen, nemhogy továbbjutnak csoportjukból, hanem meg is nyerik azt. Ezzel szemben a dél-amerikaiaknak kaparniuk kell, hiszen még győzelem esetén is kieshetnek, ha Svájc alaposan elveri Hondurast…

A világbajnokság előtt a Gallokat igazi sötét ló szerepében tüntették fel a szakírók, de Franciaország eddig meggyőzően teljesít a világbajnokságon, hiszen két magabiztos győzelmet aratott, aminek köszönhetően gyakorlatilag tovább is jutott csoportjából. Didier Deschamps együttese nyolc gólt szerzett két mérkőzésen, ráadásul Karim Benzema személyében igazi vezére van az együttesnek.

Ennek köszönhetően a franciák mestere vélhetően pihenteti egy-két játékosát, de eltiltással is szembe kell néznie. Yohan Cabaye begyűjtötte második sárga lapját, helyette Moussa Sissoko kezdhet Ecuador ellen, míg a sérült Mamadou Sakho helyett Laurent Koscielny szerepelhet a védelem közepén. Igaz, így sem tűnik gyengének ez a francia válogatott, sőt…

„Remek közösség alakult ki a válogatottnál, mindenki a csapatot helyezi előtérbe és nem az egyént, mind a 23 játékos egyforma értékű tagja a gárdának.” - mondta Sissoko, majd hozzátette: „Mindenki készen áll arra, hogy akármikor pályára lépjen, legyen kezdő vagy akár csere. Nem voltam kezdő az első mérkőzésen, a másodikon már igen, ahol gólt is szereztem, de ugyanúgy készültem mindkét találkozóra. Két jó mérkőzésen vagyunk túl, reméljük a harmadik és a folytatás is hasonlóan alakul, akkor nagyon messzire juthatunk. Akárki is játsszon szerdán, csak a győzelem az elfogadható eredmény Franciaország számára.”

Nem vár tehát egyszerű feladat az ecuadori csapatra, főleg azért, mert vélhetően csak a győzelem lesz az elfogadható a válogatott számára. Igaz, ez főleg annak köszönhető, hogy a dél-amerikaiak szerencsétlenül kikaptak a helvétek ellen, míg Hondurast csak egyetlen találattal, Enner Valencia duplájával tudták legyőzni.

Reinaldo Rueda mesternek és együttesének csak akkor van esélye, ha 90 percen keresztül agresszívan játszanak a franciák ellen, és felborítják az ellenfél ritmusát, illetve Valencia folytatja góltermelését. Minden más esetben a csoportkör a végállomás lehet Ecuador számára a 2014-es világbajnokságon…

[1444411] 2014-06-25 22:00:00 Ecuador - Franciaországx
Tudtad?
A feleknek ez lesz a második egymás elleni találkozójuk, 2008 májusában a franciák 2-0-ra győztek.
A franciák legutóbbi hat dél-amerikai válogatott ellen megvívott vb-mérkőzésük alkalmával veretlenek maradtak.
A franciák legutóbb 1998-ban szereztek három vagy több gólt a csoportmérkőzések alkalmával, akkor megnyerték a világbajnokságot.
Karim Benzema legutóbbi négy válogatott mérkőzésén hatszor volt eredményes.
Enner Valencia legutóbbi hat válogatottbeli fellépésén hétszer volt eredményes.

A fogadóirodák szerint a szerdai mérkőzés esélyesei a franciák, amely válogatottra nagyjából 1.85-szörös pénzt kínálnak a bukmékerek. Ezzel szemben a dél-amerikai pontszerzésre, már 2.07-es oddsszon is fogadást köthetünk, de elnézve a felek eddigi teljesítményét, óriási meglepetés lenne, ha megállna a francia henger…

[1444411] 2014-06-25 22:00:00 Ecuador - Franciaországx;

Vajon lesz-e okuk a szerdai meccs lefújást követően ünnepelni a svájciaknak?

Honduras - Svájc 22:00

Érdekes mérkőzésre van kilátás a Honduras-Svájc találkozón, hiszen papíron még mindkét együttes továbbjuthat. A közép-amerikaiaknak egy nagyarányú győzelemre van szükségük a továbbjutáshoz, illetve arra, hogy a franciák is magabiztosan legyőzzék Ecuadort. Ezzel szemben az európaiaknak már az egy pont is elengedő lehet az üdvösséghez, ha Ecuador nem szerez pontot Franciaország ellen. Viszont még lehet, hogy a győzelem is kevés lesz a továbbjutáshoz, hiszen ha a franciák vereséget szenvednek, akkor alighanem a svájciaknak lesz a legrosszabb a gólarányuk a továbbjutókat illetően…

A svájciak viszont nem akarnak matekozni, nyerni akarnak, ráadásul minél nagyobb gólkülönbséggel. Az alpesieken látható volt, hogy a franciák ellen 0-5-nél sem adták fel, Ottmar Hitzfeld fiai két gólt is faragtak hátrányukból, ami sokat érhet a továbbjutás szempontjából. Igaz, ha a franciák nem kapnak ki, Svájc pedig egyetlen találattal is jobbnak bizonyul Hondurasnál, akkor az európaiak jutnak tovább.

„Mindenki sokat vár tőlünk, de először meg kell oldanunk a házi feladatunkat, le kell győznünk Hondurast.” - vélekedett a svájciak játékosa Granit Xhaka. „Láthattuk, ahogy a nagy csapatok kiestek a tornáról, azonban Svájc ezt egyszerűen nem engedheti meg magának. Persze nem szabad elfelejteni, hogy mi egy kis ország vagyunk, azonban remek képességű labdarúgóink vannak. Ecuador és Franciaország ellen az első félidőkben pocsékul játszottunk, viszont a második játékrészben már elfogadható volt a teljesítményünk. Honduras ellen az egész mérkőzés alatt jól kell játszanunk, és akkor a győzelem nem marad el.” - tette hozzá a Borussia Mönchengladbach támadó középpályása.

Azonban az előjelek nem éppen a svájciaknak kedveznek, hiszen a 2010-es világbajnokságon az utolsó csoportmérkőzésükön Hondurast kellett volna legyőzniük, ám csak egy gólnélküli döntetlenre voltak képesek, és kiestek…

Ráadásul helyi idő szerint az Aréna de Amazóniában délután négy órakor indul útjára a labda, vagyis borzasztóan meleg és hatalmas páratartalom várja a hűvös és kellemes hegyi klímához szokott európai labdarúgókat. Ezzel szemben a hondurasiak hozzá vannak szokva ehhez az éghajlathoz, így ha ma másban nem is, ebben biztos, hogy ők élveznek előnyt. Továbbá az sem mellékes, hogy Wilson Palacios, a közép-amerikaiak egyik legjobbja is letöltötte eltiltását, így visszafoglalhatja pozícióját a kezdőcsapatban szerdán. Igaz, lehet, hogy a sok hűhó semmibe vész, hiszen a hondurasiak olyannyira gyenge a gólarányuk, hogy csak egy többgólos siker esetén jutnának tovább, ennek pedig nincs igazán realitása…

[1444410] 2014-06-25 22:00:00 Honduras - Svájcx
Tudtad?
A feleknek ez lesz a második találkozójuk, legutóbb 2010-ben a dél-afrikai világbajnokságon találkoztak, ahol 0-0-ra végeztek egymással.
Honduras még soha nem nyert európai csapat ellen a világbajnokságon, ráadásul utolsó négy európai ellenfele ellen még csak gólt sem szerzett.
Svájc még soha sem veszített a CONCACAF zónából érkező válogatott ellen a világbajnokságon.
Hondurasnak az Ecuador elleni találkozó volt zsinórban a nyolcadik, amikor nem tudott a vb-n nyerni.
Négy svájci gólból három is az utolsó 10 percben esett az idei világbajnokságon.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukmékereknél egyértelműen a svájciak a favoritok, hiszen maximum 1.46-szoros szorzót kínálnak az európai sikerre, míg a közép-amerikaiak pontszerzésére szűk háromszoros pénzt fizetnek a fogadóirodák…

[1444410] 2014-06-25 22:00:00 Honduras - Svájcx;
142354
2014-06-25;77

A hatharom.com mind a négy szerdai mérkőzésről élő szöveges közvetítésben számol be.