VB 2014

Costa Rica továbbjutott a halálcsoportból, Anglia kiesett

Nagyot lép a csoportelsőség felé Olaszország, ha legyőzi Costa Ricát, azonban a közép-amerikai csapat szintén nyert az első fordulóban.

Eléggé dekoncentráltan kezdett Olaszország, buta hibákat követtek el középpályán és a védelemben is, de Costa Rica játékosai sem voltak elég pontosak az elején, így nem alakult ki veszélyes helyzet.

Costa Rica újabb hatalmas meglepetést okozott - Fotó: AFP

Az első komoly lehetőség és Balotellié lett, aki Pirlo labdájával indulhatott kapura, de nem tudott Navas mellett a hálóba emelni, ahogy egy perccel később egy kemény lövéssel sem tudott eredményes lenni, mert épp a hálóőrt találta el.

Ezt követően újra a közép-amerikaiak kerültek fölénybe, Bolanos például egy jó lövéssel dolgoztatta meg Buffont. Az első játékrész hajrájában nem záporoztak a helyzetek, de az olaszok megúsztak egy tizenegyest, miután Chiellini felborította Campbellt. Egy perccel később azonban már nem úszták meg a gólt: Ruíz fejére érkezett a labda a kapu torkában, ő a lécre fejelt, onnan pedig a gólvonal mögé vágódott a játékszer, ahogy azt a gólvonal-technológia is megerősítette. 0-1

vb-2014

A szünet után az első perceket meg tudta pörgetni Olaszország, de utána sokáig semmi nem történt, csak a leseket szaporították a taljánok, akiknél Cassano, Insigne és Cerci is pályára lépett. Costa Rica fegyelmezetten és összességében kényelmesen tartotta előnyét.

Az olaszok a meccs utolsó harmadában sem tudtak ritmust váltani, ellenfelük minden helyzetet le tudott védekezni, így maradt az egygólos különbség.

Az újabb bravúros győzelemmel óriási meglepetésre Costa Rica jutott tovább elsőként a halálcsoportból, Anglia pedig egyúttal kiesett. A másik továbbjutó helyről az Olaszország-Uruguay mérkőzés dönt majd. Ott jobb gólkülönbsége miatt az európai válogatottnak elég a döntetlen, a dél-amerikaiaknak nyerniük kell.

[1444403] 2014-06-20 18:00:00 Olaszország - Costa Ricax;
142355

 

Percről percre: Olaszország-Costa Rica 2014-06-20x