VB 2014

Anglia vagy Uruguay elbúcsúzhat a világbajnokságtól

Három találkozó kerül megrendezésre csütörtökön, az éppen egy hete elrajtolt 2014-es labdarúgó világbajnokságon. A játéknap rangadóján Uruguay és Anglia feszül egymásnak, ahol a győztes még reménykedhet, a vesztes pedig csomagolhat. A két válogatotton kívül pályára lép még Kolumbia, Elefántcsontpart, Japán és Görögország is.

A kolumbiaikra ezúttal vélhetően komolyabb mérkőzés vár, mint szombaton.

Kolumbia - Elefántcsontpart 18:00

Radamel Falcao sérülése után újabb kolumbiai támadó esett ki José Pekerman keretéből, név szerint a Sevillával Európa Ligát nyerő Carlos Bacca. Ettől függetlenül a dél-amerikaiak a 4-5-1-es felállást a 4-4-1-1-re cserélhetik, hiszen a kolumbiaiak már csütörtökön le akarják zárni a továbbjutást kérdését. Jó hír Pekerman számára, hogy az Inter középpályása, Freddy Guarin letöltötte eltiltását, így az afrikaiak ellen visszatérhet a kezdőcsapatba.

Ha te is szeretnél tippelni a vb-re, itt a remek lehetőség. A hatharom.com nagyszabású ingyenes tippjátékán 750 ezer forint összértékű nyeremény kerül szétosztásra. Nincs más dolgod, mint tippelni, és felmarkolni az 50 nagyszerű nyeremény egyikét. A részletekért kattints a vb-tippjáték leírására!

Hiába nyertek simán a görögök ellen a kolumbiaiak, mégis várható egy-két változás a kezdőcsapatban. A hátsó alakzatot vélhetően nem bontja meg Pekerman, de elöl a taktikai hadrend változása, na meg Guarin visszatérése miatt biztosan változni fog a dél-amerikaiak kezdője. A hírek szerint az Inter középpályása Abel Aguilar helyét veszi át, míg Victor Ibarbo posztján Juan Quintero kezdhet. Elöl pedig a görögök ellen gólt szerző Teo Gutierrez és Jackson Martínez közül csak az egyik támadó kap szerepet.

vb-2014

Ezzel szemben az elefántcsontpartiak szövetségi kapitánya, Sabri Lamouchi a győztes csapaton ne változtass elvet vallja, hiszen úgy tűnik, hogy ugyanaz az afrikai tizenegy futhat ki csütörtökön Kolumbia ellen a gyepre, mint amelyik Japán ellen is. Ez csak azért meglepő, mert a két nagy sztár, Didier Drogba és Kolo Touré ismét a kispadon foglalna helyet. Ám mindegy is, hogy ki játszik, hiszen az afrikaiaknál remek a közeg, és amíg jönnek az eredmények, addig gond egy szál se.

„Olyanok vagyunk, mint egy család. A fiatal srácok és az öregek is egyformák, és ugyanazért vannak itt. Jól érezzük magunkat együtt” - nyilatkozta Salomon Kalou. Ugyanezt vallja Didier Drogba is: „Remek csapatunk van, ahol kiváló a közeg. Mindig különleges érzéssel tölt el minket, amikor a válogatottnál vagyunk. Folytatni szeretnénk jó sorozatunkat is, Kolumbia ellen is nyerni akarunk, hiszen ez esetben karnyújtásnyira kerülnénk a nyolcaddöntőtől.”

[1444396] 2014-06-19 18:00:00 Kolumbia - Elefántcsontpartx

A fogadóirodák szerint Kolumbia az esélyes, olyannyira, hogy a dél-amerikaiak sikerére maximum 2.15-szörös pénzt fizetnek a bukmékerek, míg az elefántcsontpartiak sikere majdnem négyszeres szorzón fogadható.

[1444396] 2014-06-19 18:00:00 Kolumbia - Elefántcsontpartx;
142351

Suárez vélhetően pályára lép az angolok ellen csütörtökön.

Uruguay - Anglia 21:00

Óriási várakozás előzi meg a nap slágermérkőzését, hiszen a vesztes szinte biztosan csomagolhat, míg a győztes életben tartja továbbjutási reményeit, a döntetlen egyik félnek sem jó. Az Uruguay-Anglia találkozónak egyébként is külön pikantériát ad Luis Suárez személye, aki a világbajnokságon a dél-amerikaiakat erősíti, míg klubszinten a Liverpool színeiben lett angol gólkirály az elmúlt szezonban.

Az uruguayiak Suáreztől várják a megváltást, hiszen a támadó vélhetően pályára lép, köszönhetően annak, hogy a dél-amerikaiak szégyenszemre simán kikaptak Costa Ricától a nyitómérkőzésükön. A 3-1-es verség azt is jelenti Óscar Tabárezéknek, hogy saját sorsukat nehezítették meg, hiszen így a két nagyágyút, Angliát és Olaszországot kellene legyőzniük a folytatásban, hogy ott legyenek a legjobb 16 között.

Ami az uruk kezdőcsapatát illeti, ha Suárez tudja vállalni a játékot, akkor elöl összeállhat az Edinson Cavani, Diego Forlán, Suárez tengely, ami a világ egyik legjobb csatársora. Emellett egy változás biztos lesz Tabárez kezdőjében, hiszen Maxi Pereirára nem számíthat a kapitány, köszönhetően annak, hogy a védő bután kiállíttatta magát szombaton…

Összehasonlításképpen, Roy Hodgsonnak jóval kevesebb problémával kell szembenéznie a szerdai mérkőzés előtt. A hírek szerint Wayne Rooney szerepeltetése nem biztos az angoloknál, akinek a helyét Alex Oxlade-Chamberlain veheti át, az Arsenal középpályása visszatért sérüléséből, és hétfőtől már teljes értékű munkát végez. Az Arsenal játékosán kívül Adam Lallana is bekerülhet Hodgson kezdőjébe, aki az olaszok ellen tíz percet töltött a pályán.

„Mindent vagy semmit játék lesz a csütörtöki, amely nagyon kemény lesz számunkra” - mondta Lallana, az angolok középpályása. „Ki kell mennünk a pályára, és mindent meg kell tennünk a győzelemért, amelyre nagy szükségünk van. Már az előző mérkőzésen is voltak biztató jelei annak, hogy közel vagyunk a sikerhez, de most már nem hibázhatunk. Remélem, hogy élünk a kínálkozó lehetőségeinkkel. Biztos vagyok abban, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A kezdetektől tudjuk, hogy egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, és Uruguaynak egy nagyon kemény csapata van, de mi erősek vagyunk, rengeteg kiváló játékossal. Ezért is bízom annyira a sikerünkben.”

[1444402] 2014-06-19 21:00:00 Uruguay - Angliax

Hiába kapott ki mindkét csapat az első körben, az angolok sokkal stabilabban játszottak, ráadásul ugye az uruknál több kérdőjel is akad a kezdőcsapatot illetően. Talán ennek is köszönhető, hogy a fogadóirodáknál teljesen megváltoztak az esélyek, hiszen az európaiak szorzója 3.00-ról 2.20-ra esett vissza, míg a dél-amerikaiak sikere 2.50-ről 3.70-ig kúszott fel…

[1444402] 2014-06-19 21:00:00 Uruguay - Angliax;
142355

Hondáék győzelemre készülnek a görögök ellen.

Japán - Görögország 00:00

Miután mindkét válogatott kikapott az első csoportmérkőzésén, így sorsdöntő mérkőzés vár a felekre, ahol csak és kizárólag a győzelem az elfogadható mind a japánok, mind a görögök számára.

Az európaiak a kőkemény védekezésükről híresek, mégis hármat kaptak a nyitómeccsükön Kolumbia ellen, ami főként annak volt köszönhető, hogy már az ötödik percben hátrányba kerültek Fernando Santos fiai. „Tudom, hogy mit várnak az emberek a görög csapattól: azt, hogy 11 emberrel védekezzünk, és mindet megtegyünk azért, hogy ne kapjunk gólt. Úgy gondolom, aki nézte az első meccsünket, az láthatta, hogy azért szeretünk támadni is, hiszen jól mozogtunk elöl, járattuk a labdát, voltak lehetőségeink. Kolumbia ellen is nyerni mentünk fel a pályára, ezen a filozófián a Japán elleni meccsen sem változtatunk” - nyilatkozta Jorgosz Szamarasz, a görögök játékosa.

Kétségtelen tény, hogy más stílusban játszanak a görögök, mint korábban, bár a mostani nem működik olyan jól, mint amivel 2004-ben megnyerték az Európa-bajnokságot. Akkor az egyenes kieséses szakaszban mindhárom mérkőzésüket 1-0-ra nyerték meg. „Reméljük, hogy a japánok elleni meccsünk jobban sikerül, mint az első, hiszen a csütörtöki összecsapás élet-halál mérkőzés lesz számunkra”  - tette még hozzá a Celtic középpályása.

Ami az ázsiaiakat illeti, a japánok jobban teljesítettek az első mérkőzésükön, mint a görögök, köszönhetően Honda Keiszukénak, aki pazar gólt lőtt Elefántcsontpartnak. Az első félidőben jobb volt japán, de a második játékrészre az afrikaiak föléjük kerekedtek, és néhány perc leforgása alatt Wilfrid Bony és Gervinho góljaival megfordították a mérkőzést. Összességében nem érdemeltek győzelmet Alberto Zaccheroni tanítványai, de talán a döntetlenre rászolgáltak volna.

„A labdabirtoklás a legnagyobb erősségünk” - mondta Honda. „Amikor nálunk van a labda, csak meg kell tartanunk azt, és nem könnyelműen eladni. Mikor elveszítjük a labdát, azonnal letámadunk. Ez a mi filozófiánk. Sajnos az elefántcsontpartiak ellen túlságosan is könnyedén veszítettük el a labdákat, és a folyamatos visszatámadások miatt az első félidő végére elfogyott az energiánk, ezért estünk vissza ennyire a második játékrészben. A görögök ellen okosabban kell játszanunk, és sokkal jobban kell koncentrálnunk” - tette még hozzá a Milan középpályása.

[1444397] 2014-06-20 00:00:00 Japán - Görögországx

Annyi biztos, hogy egy igen érdekes és kiélezett találkozóra van kilátás, főleg annak tükrében, hogy a felek egyetlen összecsapása is ezt támasztja alá, hiszen 2005-ben a Konföderációs Kupán az ázsiaiak nyertek 1-0-ra, egy roppant kemény meccsen. A bukmékereknél most is a japánok a favoritok, hiszen a távol-keletiek sikerének szorzója rohamosan esik, jelenleg 2.20-on áll.

[1444397] 2014-06-20 00:00:00 Japán - Görögországx;
142351
2014-06-19;77

A 18:00-kor kezdődő Kolumbia-Elefántcsontpart, és a 21:00-kor kezdődő Uruguay-Anglia mérkőzésről a hatharom.com élő szöveges közvetítésben számol be.