NB I

Vignjevics csak EL-szereplés esetén maradna az Újpestnél

  • MTI

Nebojsa Vignjevics, a friss Magyar Kupa-győztes Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője csak abban az esetben marad a klubnál, ha a gárda elindulhat az Európa Ligában.

Erről Gyarmati Eszter, a klub ügyvezető igazgatója beszélt a Sport TV Mai Helyzet című műsorában szerdán, hozzátéve, hogy a keret jövőbeli összetétele is nagyban függ attól, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei miként döntenek méltányossági kérelmükkel kapcsolatban. Az Újpestnél a szezon közben átvitték az indulási jogot egy másik gazdasági társaságba, ez pedig a szabályok értelmében hároméves kizárást von maga után a nemzetközi kupákból.   

"Az elnök úr bízik benne, sikerül elérni, hogy indulhassunk az EL-ben, de azt nem rejti véka alá, hogy ettől függ, milyen mértékű beruházással erősíti meg a keretet" - érintette a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet terveit az ügyvezető igazgató. Nebojsa Vignjevics vezetőedző szerződése a szezon végén lejár.

A lila-fehérek vasárnap este a Diósgyőr legyőzésével történetük során kilencedik alkalommal hódították el a Magyar Kupát.

A friss kupagyőztes Újpest csapata az NB I hétvéfi, záró fordulójában a Pápa vendége lesz. A találkozónak különösebben egyik csapat számára sincs már tétje, igaz a fővárosiak egy győzelemmel akár a 10. helyre is felléphetnek a bajnoki tabellán. A két csapat őszi találkozóját a lila-fehérek nyerteé 4-2-re. A mérkőzésre még nem kínálnak oddsot a fogadóirodák, de amint ez bekövetkezik, arról tudomást szerezhettek itt, a hatharom.com-on.

[1609993] 2014-05-31 16:00:00 Pápa - Újpestx;