Serie A

Balotelli újra a célkeresztben a Milan Roma elleni veresége után

A Milan pénteken gyenge játékkal kétgólos vereséget szenvedett a Romától a Serie A-ban, és sokan Mario Balotellit okolják a rossz eredményért.

Balotelli valamilyen módon mindig figyelmet követel - Fotó: AFP

A Milan összességében nagyon gyenge játékot mutatott be, meglepő módon egy ötmeccses győzelmi sorozat után egyáltalán nem tűnt egységes csapatnak. Mario Balotelli persze így is ki tudott tűnni dühöngéseivel és azzal, hogy csapattársaira legyintgetett. A 69. percben Clarence Seedorf lecserélte, de ezt is megkérdőjelezte, majd összeveszett a meccs televíziós szakértőivel, Giancarlo Marocchival, Zvonimir Bobannal és Christian Panuccival, akik korábban a Juventusszal, a Milannal és a Real Madriddal nyertek fejenként legalább egy BL- és bajnoki aranyat, a meccs után pedig azt mondták, Balotelli nem tartozik a topjátékosok közé.

"Ki beszél? Marocchi? Ő nem érti a futballt" - kezdte a reakciót a szakértők véleményére a csatár. "Sosem mondtam, hogy topjátékos vagyok. Egy tökéletesen normális játékos vagyok. Idő kell, hogy valaki világklasszis legyen, de annak, hogy én még nem vagyok az, nem az az oka, amit ők gondolnak. Minden meccs más. Annak is van oka, hogy most egyetlen egyszer sem kerültem a kapu közelébe. Mindig rólam kell beszélni. Amikor a Milan nyer, Mario nagyszerű, amikor a Milan kikap, az Mario hibája. Nincs szükségem a kritikákra, kritizálom én magamat."

Boban erre visszakérdezett: "Azt gondolod, világklasszis vagy? De merre tartasz? Sosem tartasz önvizsgálatot."

"Nincs szükségem a kritikátokra" - közölte Balotelli, és otthagyta a tévéseket.

Boban utólag a következőképp vélekedett az esetről: "Az emberek 99,9 százaléka úgy gondol rá, ahogy Marocchi, Panucci és én. Kár érte, jó gyerek, de nincs önkritikája. Megy a maga feje után, ahogy mindig. Minket azért fizetnek, hogy elmondjuk a véleményünket, de ő nem érti ezeket a helyzeteket. A Roma ellen szégyenteljes volt a teljesítménye. Csak sétálgatott a pályán, és idegesítette a csapattársait."

Balotelli pénteken valóban nem sok pozitívat csinált a pályán, de 14 góljával messze a legeredményesebb Milan-játékos a bajnokságban. Csapata ötmeccses győzelmi szériájából három találattal vette ki a részét. Ugyanakkor továbbra is úgy tűnik, hogy kiszámíthatatlanságával, hangulatingadozásaival legalább annyit árt társainak, mint amennyit használ.

[1536866] 2014-04-25 20:45:00 Roma - AC Milanx;