NB I

Az anyaegyesület rángathatja ki a bajból az Újpestet

Rendkívüli elnökségi ülésén megszavazta az Újpest FC Kft. adóhiányának átvállalását az Újpesti Torna Egylet.

Az anyaegyesület menti meg Duchatelet-t? - Fotó: MTI

A klub közleménye szerint egyhangú döntés született arról, hogy az UTE kezességet vállal az Újpest FC Kft. adóhiányának megfizetésére, miután az egyesület egyeztetett a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a futballklubbal is.

Az UTE álláspontja szerint ezzel megfelelnek az MLSZ által felállított feltételrendszernek, így az NB I-ben tarthatják a kerület focicsapatát.

"Egyesületünk nem először menti meg a felnőttcsapatot, s remélhetőleg ezúttal is eredményesek lesznek erőfeszítései, hogy a labdarúgás az egyesület dicső tradíciójához méltóan szerepeljen a magyar labdarúgás élvonalában" - nyilatkozta Őze István klubigazgató.

Amint arról a hatharom.com korábban már többször hírt adott, az ügy hátterében az áll, hogy az Újpest azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez: a licencjogot átvinné a klubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került. Az érintett cégek felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, az MLSZ szabályzata szerint pedig ha az jogerőre emelkedik, az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot pedig kizárják a bajnokságból és legfeljebb a hetedosztályban indulhat. A szövetség döntése csütörtökre várható, a labdarúgók - a tervek szerint - vasárnap a Diósgyőrt fogadják.

[1609895] 2014-03-23 16:30:00 Újpest - Diósgyőrx;