Bajnokok Ligája

Seedorf nem esett kétségbe, Simeone kapusát dicsérte

Az Atlético Madrid 1-0-ra nyert az AC Milan otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.

Seedorf szerint sikerülhet a továbbjutás a Milannak - fotó: AFP

Clarence Seedorf, a Milan trénere szerint csapata elfáradt az utolsó 20 percben.

"Büszke vagyok a játékosaimra, mindenki láthatta a teljesítményüket - mondta Seedorf. - Az utolsó 20 percben elfáradtunk és nem voltunk szerencsések az Atlético góljánál. Balotelli meccsről meccsre jobb lesz, a csatárok eddig nem játszhattak sokat együtt, de idővel összeállnak. Nehéz lesz a visszavágó, viszont nekem számos jó emlékem van a Vicente Calderón stadionból."

A holland tréner utolsó mondatával arra utalt, hogy a Real Madrid játékosaként számos sikert aratott az Atlético Madrid otthonában.

"Tiszteljük az Atléticót, de továbbjuthatunk - vélte a holland szakember. - A játékosaim is arról beszéltek, hogy sikerülhet, megcsinálhatjuk. Én is hiszek benne. Folyamatosan javulunk, remek a csapatszellem, és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez sokat érhet. Remélem, győzni tudunk a visszavágón, mert a Milan maradt az egyetlen olasz csapat a BL-ben."

Diego Simeone, az Atlético Madrid mestere szerint nagy lépést tettek a negyeddöntő felé.

"Jól kezdtünk, az első tíz percet a Milan térfelén töltöttük - értékelt Simeone. - Majd miután a Milan többet kezdte birtokolni a labdát, a mérkőzés fordulatot vett. Az olasz csapat kiváló erőkből áll, közel állt ahhoz, hogy gólt szerezzen. Az első félidőben a kapusunk teljesítménye döntőnek bizonyult. A szünet után sokkal agresszívabban, keményebben játszottunk, hatékonyabban védekeztünk, majd Diego Costa kihasználta az adódó esélyt. Nagy lépést tettünk, de tudjuk, hogy nehéz lesz a visszavágó."

[1625213] 2014-02-19 20:45:00 AC Milan - Atlético Madridx;
[1625213] 2014-02-19 20:45:00 AC Milan - Atlético Madridx
Percről percre: BL_2014_02_19x
2014-02-19;42