Férfi vízilabda

Nem bírtunk a szerbekkel a Volvo Kupán sem

  • MTI

A németek felett aratott nyitónapi 12-9-es siker után a magyar férfi vízilabda-válogatott egy góllal kikapott a szerbektől a 8. Volvo Kupa második napján, Szolnokon.

Szívós Mártonék (8) egy góllal alulmaradtak déli szomszédainkkal szemben - Fotó: MTI

A tiszaligeti Vízilabda Arénában teltház előtt rendezett összecsapáson már a fele lepörgött az első negyednek, amikor az első találat megszületett: az olimpiai és világbajnok Varga Dénes szerzett vezetést a magyar csapatnak akciógóllal. Az utolsó percben emberelőnyből egyenlített a szerb gárda (1-1). A második negyed elején az ellenfél vette át a vezetést (1-2), majd emberelőnyös lehetőségeivel élve 4-1-re elhúzott, a kétszeres olimpiai bajnok és vb-aranyérmes Madaras Norbert közvetlenül a nagyszünet előtt szépített (2-4).

A harmadik nyolc percet is a szerbek kezdték jobban: magyar kiállítást követően éltek a hat az öt elleni játék kínálta eséllyel, majd akcióból is hatékonynak bizonyultak, s elhúztak 6-2-re. Madaras volt az megint, aki a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította csapatból méltó választ adott, majd 7-3-as szerb vezetésnél a tavaly nyáron világbajnoki címet szerzett együttes játékosai közül előbb Szivós Márton húzásból, Varga Dénes pedig centerpozícióból talált be (5-7). A még közelebb zárkózást azonban meggátolták a szerbek egy büntető értékesítésével. Éppenséggel még lehetett volna 6-8, ám a csapatkapitány Varga Dániel elhibázta ötméteresét.

Madaras jóvoltából mégis megszületett a hatodik magyar gól is a befejező negyed elején (6-8), majd ugyancsak neki köszönhetően alakult az állás 7-9-re, Tóth Márton centergólja pedig azt jelentette, hogy minimálisra csökkent a hazai hátrány (8-9). A tizedik vendégtalálatra Varga Dénes felelt meg büntetőből (9-10), viszont az egyenlítés már nem sikerült, ha egyetlen góllal is, de nyertek a szerbek.

Vízilabda Volvo Kupa
Szerbia-Magyarország 10-9 (1-1, 3-1, 4-3, 2-4)
a magyar góldobók: Madaras 4, Varga Dénes 3, Szivós, Tóth 1-1
 
A nap másik mérkőzésén:
Németország-Egyesült Államok 20-12 (4-2, 5-3, 4-2, 7-5)
 
Az 1. nap eredményei:
Szerbia-Egyesült Államok 20-11
Magyarország-Németország 12-9
 
A vasárnapi program:
12:30: Szerbia-Németország
15:00: Magyarország-Egyesült Államok