Ferencváros

Moniz csapásként élte meg a menesztését

Ricardo Moniz csapásként élte a menesztését és nagyon szomorú a búcsú miatt. A 49 éves vezetőedzőtől vasárnap vált meg a Ferencvárosi TC vezetősége.

Moniz jól érezte magát a Ferencvárosnál

Ricardo Moniz a holland Voetbal Internationalnek nyilatkozott, a szakember rendkívül szomorú a történtek miatt, amondó, fantasztikus másfél évet töltött a magyar csapatnál. A Ferencváros a közelmúltban gyenge teljesítményt nyújtott, a legutóbbi nyolc bajnokijából csak egyet nyert meg, 16 forduló után mindössze a hetedik a tabellán. 

"Ez hatalmas csapás számomra - mondta a lapnak Moniz. - Fantasztikus másfél évet töltöttem el a Ferencvárosnál, de sajnos az utóbbi időben gyengültek az eredményeink. Nagyon szomorú vagyok."

Moniz úgy véli, a csapat mélyrepülése Akeem Adams tragédiája miatt történt, a Ferencváros védője szeptemberben szívinfarktust kapott

"Ez a legnagyobb tragédia, ami történhetett - fogalmazott Moniz. - Attól a pillanattól kezdve folyamatosan visszaestünk. Néhány játékosom hetekig nem tudott aludni, sok pontot vesztettünk és süllyedni kezdtünk a tabellán. Ezért menesztettek. Naponta kaptam a híreket Akeem állapotáról, aki továbbra is az intenzív osztályon fekszik, és még mindig az életéért harcolnak. Közben arra is figyelnem kellett, hogy a Ferencváros eredményesen szerepeljen. Persze nem csak ezért estünk vissza, más okok is közrejátszottak." 

Monizt vasárnap menesztették, a Ferencvárosi TC elnöke, Kubatov Gábor sajnálja, hogy így alakultak a dolgok.