Bajnokok Ligája

Ribéry és Mandzukic nélkül is nyerne Moszkvában a Bayern

A már biztos továbbjutó Bayern München nem a legerősebb összeállításában játszik majd a Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva vendégeként, de a szintén tartalékos oroszok ellen így is nyerni akar Josep Guardiola.

"Gyorsan hozzá kell szoknunk az időjárási viszonyokhoz. Hosszú repülés volt, de a CSZKA esetében is ugyanez volt a helyzet a hazai meccsünkön. Koncentrálnunk kell, mert a moszkvaiak jól felépített, profi csapatot alkotnak. Vannak jó játékosaik, elöl és hátul is erősek. Nem lesz könnyű, de szerintem azért nyernünk kellene" - mondta a német csapat vezetőedzője.

Guardiolának gondolkodnia kell az összeállításon, de nyerni akar - Fotó: AFP

"Vannak sérültjeink, néhány játékosra nem számíthatok, de a lehető legerősebb csapatot küldöm majd ki, akikben teljesen megbízok" - utalt a biztosan hiányzó Ribéryre, Mandzukicra, Pizarróra és Shaqirira a tréner.

Nem sokkal jobb a helyzete Leonyid Szluckijnak, a CSZKA edzőjének, hiszen valószínűleg nem játszhat Alan Dzagojev és Seydou Doumbia, csapata két erőssége a 18 órakor kezdődő mérkőzésen.

"Szerintem többre leszünk képesek, mint az első játéknapon, idegenben. De a Bayern épp most nyert a Bajnokok Ligája tavalyi ezüstérmese ellen 3-0-ra, így egyértelműen ők a világ jelenlegi legjobbjai. A célunk, hogy a lehető legjobb képet mutassuk magunkról. Biztosan lesznek helyzeteik, mert bárki ellen képesek veszélyesek lenni. Biztosnak kell lennünk abban, hogy jobbak vagyunk támadásban, ez nagyon hiányzott ellenük legutóbb" - bizakodott a szakember.

Nagy kérdés, hogy egy már biztosan továbbjutott Bayern mennyire töri össze magát a moszkvai hidegben, de lehet, hogy a csoportelsőséget most még egyszerűbb lenne a németeknek biztosítani, mint később a Manchester City ellenében. Amint lentebb scoreboardunkban láthatjátok, a fogadóirodák egyértelmű vendégsikert várnak.

[1573710] 2013-11-27 18:00:00 CSZKA Moszkva - Bayern Münchenx;