Bulvár

Kabát Péter fia miatt áll a bál

A bulvárlapokban megjelent hírek szerint a Ferencvárosban focizik az ősi rivális Újpest kiválóságának, Kabát Péternek kisfia. A Honvéd cáfol, Kabát Kevint élő szerződés köti Kispestre.

Kabát nem engedi fiát a Fradiba - Fotó: MTIA Blikk szerint a 36 éves támadó a laptól tudta meg, hogy volt párja tudta nélkül a zöld-fehérekhez vitte közös kisfiukat. "Most hallok először erről a történetről, de majd felhívom a volt páromat, Kevin édesanyját, rákérdezek... - fakadt ki Kabát. - Sajnos nem is nagyon vagyunk kapcsolatban, még telefonon sem. Úgy tudtam, hogy a fiam, Kevin a Honvédban focizik, mert nagyon szereti a kispestieket, s ez nem igaz a ferencvárosiakra. Egy biztos, mindent megteszek azért, hogy a fiam ne legyen a zöldek igazolt játékosa."

"Kevin eddig a Honvédban focizott, ott, ahol az én karrierem is indult. Az egy korosztállyal idősebbekkel készült, ám ez a lehetőség megszűnt, ezért az anyja úgy döntött, átviszi a Fradiba, ahová egy korábbi csapattársa már fél éve jár. Felelőtlenül döntött Mariann, hiszen ezzel elsősorban nem nekem árt, hanem a gyereknek. Attól tartok, hogy Kevin megutálja a focit, és engem is, ha folyton bántani fogják miattam. Eldöntöttem, mindent megteszek, akár még bírósághoz is fordulok, hogy rábírjam Mariannt, gondolja meg magát" - ezt már a Borsnak nyilatkozta az édesapa.

Az újság Dragóner Attilát, az FTC utánpótlás-menedzserét is megszólaltatta. "Kedden volt először edzésen Kevin, ezért egyelőre még tájékozódnom kell, hogy az anyukája csak lehozta kipróbálni, milyen egy edzés a Fradiban, avagy rendszeresen szeretné idejáratni a gyereket."

"Nem tartok attól, hogy sérelem érné Kevint, hiszen számos példa van rá, hogy egy gyerek nem abban a klubban sportol, ahol a szülője. Ebben a korban az a legfontosabb, hogy jól érezze magát, szeresse, amit csinál, nem kell azért bántani, ha ez a Fradiban valósul meg a számára" - fogalmazott Dragóner.

Az ügyben a Budapest Honvéd is megszólalt: "Az elmúlt napokban a bulvársajtóban megtévesztő hírek jelentek meg a Budapest Honvéd igazolt játékosával, Kabát Kevinnel kapcsolatban. A fiatalember, aki mellesleg a Honvéd volt játékosának, Kabát Péternek a fia, a Budapest Honvéd FC igazolt labdarúgója, és 2014. június 30-ig érvényes szerződéssel rendelkezik. A fent említett tényekkel ellentétes híresztelések nem felelnek meg a valóságnak" - olvasható az egyesület hivatalos honlapján.

Kabát Péter szintén a Honvédban nevelkedett, majd a Vasast erősítette, ahol gólkirály is volt. Hét év légiósélet után 2008-ban igazolt a Megyeri útra, s egy év debreceni kitérőtől eltekintve azóta is Újpesten futballozik. Az előző szezonban 13 találattal a góllövőlista harmadik helyén végzett, emellett tíz gólpasszt osztott ki, a szurkolók az Év játékosának választották meg. A mostani idényben három gólt szerzett, jó teljesítményére hétvégén a Pécs ellen is szükség lenne, a lilák a legutóbbi három fordulóban ugyanis csak egy pontot szereztek.

[1480589] 2013-09-29 18:30:00 Újpest - Pécsx;