Átigazolás

Guardiola és a Barca is David Luizra nyomul

Pep Guardiola ismét kinézte magának David Luizt. A Bayern München szakvezetője már az FC Barcelona edzőjeként is vitte volna a brazil védőt, a hírek szerint most a Chelsea-nél is bepróbálkozik.

David Luiz kapós lett, a Bayern mellett a Barca is vinné - fotó: AFP

Habár Pep Guardiola nem fogalmazott meg éles kritikát a Dortmundtól kapott szombati négyest követően, de a Bayern Münchenhez közel állók szerint némi renoválást hajtana a végre a hátsó alakzaton.

"A Dortmund elleni vereség felfedett némi hiányosságot - idézett a Bild egy müncheni bennfentest. - Guardiola megvizsgálja, hogy mekkora esélye van David Luiz megszerzésére."

Szombaton a Dortmund ellen Van Buyten és Boateng játszott a müncheni védelem közepén, tavaly pedig Jupp Heynckes főképp Dantéval és Boatenggel nyomult. A The Sun hétfői írása szerint Guardiola 40 millió fontért David Luizzal erősítené meg a hátsó vonalat, a müncheni edző már a Barcelona főnökeként is vitte volna a brazilt. Ha az angol bulvárlap értesülése igaz, és a Chelsea esetleg rábólintana az üzletre, akkor a londoni klub szép pénzt keresne a védőn, ugyanis két éve 21 millió fontot fizetett érte a Benficának.

A transzfert megkönnyítheti, hogy a Chelsea új menedzserének, José Mourinhónak a pletykák szerint van némi fenntartása, David Luizzal szemben, azt szeretné ha a védő határozottabb döntéseket hozna a labdával saját 16-osán belül. A Chelsea-nél David Luiz mellett Cahill, Ivanovics és Terry is bevethető a védelem közepén, így akár nélkülözhető lenne a hiánya. A The Sun úgy tudja, hogy az angol gárda nem akar megválni a braziltól, aki viszont egyre nyugtalanabbul viseli, hogy rendszeresen szerepel a neve az átigazolási pletykákban.

A Bayern München mellett ugyanis a Barcelona is érdeklődik iránta. A katalánok lecsúsztak a PSG védőjéről, Thiago Silváról és most London felé fordultak. A Sport című katalán lap szerint a Chelsea megfelelő összegért nem zárkózna el a transzfer elől. Barcelonában tavaly Piqué és Puyol sokáig sérült volt, Alex Song nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Abidal pedig elhagyta a csapatot, ezért a katalánok biztosan hoznak új arcot a védelembe.

A Chelsea legközelebb augusztus 2-án a tengerentúlon felkészülési mérkőzésen az Interrel találkozik. Minden bizonnyal a meccset megelőző sajtótájékoztatón David Luiz jövőjét is firtatni fogják.

[1460141] 2013-08-02 02:00:00 Chelsea - Interx;