Vizes vb

Gyurta Dániel mégsem úszik 100 mellen

  • VNA

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem lesz ott a világbajnokság 100 méteres mellúszó versenyszámában olimpiai bajnok úszónk, Gyurta Dániel.

Vasárnap délelőtt a barcelonai vizes világbajnokságon az úszók is elkezdték szereplésüket. A délelőtti előfutamok folyamán olimpiai bajnokunk, Gyurta Dániel bemutatkozására is számítottunk. A tavaly Londonban a 200 méteres mellúszásban győztes úszónk neve azonban az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szerepelt a 100 méteres mellúszás nyolc előfutamának mezőnyében.

Gyurta a korábbiakban rövidebbik távján is szerepelt a nagy világversenyeken, tavaly olimpiai negyedik helyet is szerzett Londonban. Most viszont a vb-n sem ezen a távon, sem pedig a kedden sorra kerülő 50 méteres mellúszásra nem nevezték őt a magyarok. Kiváló mellúszónk viszont így a kedvenc távjára, a 200-ra koncentrálhat, ahol 2009-ben Rómában és két éve Sanghajban is megszerezte a világbajnoki címet. Ennek a számnak a döntőjét jövő héten pénteken este rendezik meg, Gyurta emellett pedig a sikeres szereplésben bízó 4x100-as magyar vegyesváltónak is tagja lesz.