Úszás

Túlértékelik a bukik a világcsúcstartót, ebből profitálnánk

  • Cipolla
  • MTI

Bár magyarok nélkül rendezik a hétfői döntőket, öt számban is érmeket osztanak a Duna Arénában.

Fotó: MTI

Egyelőre nem alakul kiemelkedően a magyar rendezésű vizes vb, miután az első két nap után érem nélkül áll a magyar küldöttség. Ez sajnos hétfő este is így lesz, miután a két döntős reményünk, Németh Nándor és Mihályvári-Farkas Viktóriának sem sikerült a döntőbe verekednie magát a saját számában. Ettől függetlenül izgalmas este elé nézünk, ahol a 100 méteres női mellúszást boncolgatjuk egy kicsit.

A leglassabb úszásnemben, azaz a mellúszásban fenekestül felfordult a mezőny a tokiói olimpiához képest, miután az akkori nyolcas döntőből mindössze ketten verekedték be magukat a budapesti fináléra. Lilly King is csak a szerencséjének köszönheti mindezt, miután a kétszeres olimpiai bajnok és világcsúcstartó mindössze a kilencedik helyen zárt az összesítésben, de miután honfitársát, Annie Lazort kizárták, így becsusszant a döntőbe a címvédő.

Ugyanakkor nehéz nem észrevenni, hogy a formája az olimpiai évet követően egyáltalán nincs meg és a 2017-es budapesti vb-vel ellentétben az idei aligha Lilly Kingről fog szólni

Nem volt meg igazán a dinamikája a húzásainak, így egyelőre nehéz látni, hogy a nyolc tizeddel jobban úszó Anna Elendt ellen hogyan tudja felvenni a versenyt. A német versenyző amerikai egyetemre jár, így a tengerentúlon készült fel a világversenyre. A felkészülés mindenesetre jól sikerült, miután az 1:06.50-es német rekordjából majd' egy másodpercet kapott le az elődöntőben. Még egy kicsi talán maradhatott a német lányban, így hiába van másfél másodperccel jobb egyéni csúcsa Lilly Kingnek, a mostani formájában aligha tudja elkapni a németet. Az irodák a neve miatt kicsit túlpredesztinálják a világcsúcstartót, így örömmel megyünk Elendttel a döntőben kettejük párharcában.

Az aranyba a német mellett Tang Quianting és Bernadette Pilato szólhat bele. A bukmékerek 1.50-en nyitották Lilly King szorzóját, ami mostanra 3.75-re kúszott, de még így is jóval alacsonyabb, mint amekkorát a jelenlegi formája indokol. 

{"headTitle":"Úszás női 100 méter mellúszás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-20 19:48","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lilly King - Anna Elendt: Elendt","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Logibet tippmesterét, MoneyMakert is megihlette ez a 100 méteres döntő, aki egy nagyobb oddsot próbál levadászni a döntőre. Ha érdekel, hogy az úszásban kimagasló tippmester hogyan vélekedik a döntőről, látogass el a Logibet oldalára.

 

  • Pro
    MoneyMaker
    2022. június 20., Hétfő 05:55

    World Championship 2022 | Women 100m Breaststroke

    2022. június 20., Hétfő 19:48
    • Ország:Magyarország
    • Fogadás típusa:Győztes
    • Tipp:Benedetta Pilato
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:11.00
    • Eddig éri meg:9
    • Tét:1
    • INDOKLÁS:

      A topfavorit Lilly King nem mutatott meggyőző formát eddig, olyannyira, hogyha nem zárják ki honfitársát, akkor döntőbe sem jutott volna. Ezzel a formával jól megkavarta a dolgokat, a bukik is vakon vannak az esélyeket illetően, hiszen Kinget kihozták 1.50-es favoritnak, ami azóta már 2.75-ig emelkedett. Három új arc is van, aki átveheti a trónt, az egyik a 17 éves Pilato. Az olasz lány 50 méteren világcsúcstartó és idén 100-on országos csúcsot is megúszta már. Nála simán elképzelhető, hogy éppen ebben a döntőben faragja tovább az egyéni csúcsát, ami már olyan idő lehet, ami aranyat ér. Nagyon nyitott ez a döntő így, hogy King nem mutatott meggyőző formát. Akár Pilato is lehet a befutó, 11-es oddson pedig örömmel elviszem.

    • Eredmény:

      Pilato

    • kimenetel
      Nyereség
    • 10.00