Német Szuperkupa

Nincs mentség, ha kikapunk a Dortmundtól - Guardiola

Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője szerint csapatának nincs mentsége, ha szombaton nem nyer a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó német Szuperkupa döntőjében.

Guardiola az első trófeáját veheti célba a Bayernnel - fotó: AFP

Első trófeáját veheti célba Guardiola szombaton a Bayern München edzőjeként. Csapata a német Szuperkupa döntőjében a Borussia Dortmunddal találkozik és habár a meccset a rivális otthonában, a Signal Iduna Parkban rendezik, a spanyol tréner szerint együttesének nem lenne mentsége a vereségre.

"Először fogok edzőként szerepelni Signal Iduna Parkban - mondta Guardiola a meccset megelőző sajtótájékoztatón. - Azt mondták, különleges élmény lesz, de egy döntő mindig az. Ez egy cím, amit megnyerhetünk és minden cím fontos. Megtisztelő, hogy játszhatunk a trófeáért, ám ha a Bayern edzője vagy, akkor nincs bocsánat a vereségért."

A Bayern a legutóbbi idényben minden fronton a Dortmund előtt végzett, ennek ellenére Guardiola nem számít könnyű menetre.

"Jürgen Klopp szuper munkát végzett Dortmundban - mondta Guardiola. - Kétszer is bajnokságot nyertek, a szombati meccs kiváló alkalom számomra, hogy találkozzam velük. Weidenfeller személyében remek kapusuk van, Hummels és Szubotics olyan jók, mint voltak, Reus pedig rendkívül intelligens játékos. A széleken nagyon veszélyesek, elöl pedig ott van a remek Robert Lewandowski."

Guardiola szombaton nem a legerősebb csapattal állhat ki.

"Sérülés miatt Götze, Ribéry és Neuer nem léphet pályára - mondta Guardiola. - Schweinsteiger pedig alig játszott."

[1460965] 2013-07-27 20:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;