Vizes vb

A magyar meccs alatt született gyermeke a szerb klasszisnak

  • VNA

Dupla öröm érte szerdán a szerb Filip Filipovicsot, aki a magyarok elleni győzelem mellett kisfia születésének is örülhetett.

A szerdai nap legérdekesebb mérkőzése kétségtelenül a magyar-szerb találkozó volt a Barcelonában zajló vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján. A C-csoport rangadóján a szerbek 0-2-es rajt után végül13-10-re győztek a mieink ellen, így nagy lépést tettek a csoport elsőség felé. Bár a találkozó során két gólt is szerzett, cseppet sem biztos, hogy csak a két kapu közötti eseményeken járt az esze a 2009-ben világbajnoki címet szerző, nem mellesleg kétszeres olimpiai bronzérmes Filip Filipovicsnak.

A szerbek kiváló játékosa ugyanis a feleségétől érkező híreket is figyelhette, hiszen Sanya Filipovics éppen a találkozó ideje alatt hozta világra a pár fiúgyermekét (Vuk). "Igazi győztesként hagyhattam el a medencét a mérkőzés után, most pedig büszke apuka vagyok. Azt hiszem megértik, hogy most érzelmes perceket élek át" - nyilatkozta a találkozó után Filipovics, aki a nagyszülőktől a harmadik negyedben kapta a hírt kisfia születéséről. A tervek szerint a Radnicki Kragujevac 26 esztendős szerb vízilabdázója a világbajnokság végéig Spanyolországban marad, így csak a torna lezárultával láthatja meg először élőben a család új jövevényét.