Férfi kézilabda

Zeitz megpróbálja kiutáltatni magát, hogy a Veszprémé lehessen?

Érdekes nyílt levéllel jelentkezett saját honlapján Christian Zeitz, a THW Kiel átlövője, aki legkésőbb 2014-ben biztosan az MKB Veszprém játékosa lesz. A jelek szerint a korábbi német válogatott játékos nagyon szeretne már most elszabadulni a Bundesliga sztárklubjától.

"Beszélgettünk a szerződéshosszabbításról, ajánlatot kaptam a THW-tól a következő évekre. De nem volt fair az ajánlat. Inkább csak egy alibi" - írta levelében Zeitz, megindokolva ezzel, hogy miért távozik legkésőbb jövő nyáron a klubtól.

Azt is ecsetelte, hogy korábbi sérülésénél, ami miatt hónapokig nem játszhatott, szerepet játszott a lassú felépülésben és abban, hogy végül újra műteni kellett, hogy sem az orvosok, sem a Kiel fizioterapeutái nem adtak neki útmutatást arra, hogy milyen munkát végezhet. Így túl korán állt edzésbe, a kezét rögzítő csavarok egyike meglazult, mehetett újra a kés alá.

Nagyon költözne a német átlövő

A klub egyelőre szűkszavú közleményben reagált, amiben azt is megkérdőjelezik, hogy valóban Zeitz véleménye olvasható-e a levélben: "A THW Kiel nem fog ilyen módon szerződésvitába bonyolódni az átlövőjével. Mindent tisztázni fogunk, amint sor került egy személyes egyeztetésre a THW vezetői és Christian Zeitz között."

Emlékeztető és adalék a fentiekhez: az MKB Veszprém előszerződést kötött a játékossal, akinek azonban a Kiellel van érvényes kontraktusa a következő szezonra. Így jelen állás szerint 2014-től kerülhetne a magyar bajnokhoz, azonban azt már a szerződés aláírásakor közölték, hogy mindent megtesznek a mostani átigazolásért. Hogy ez Zeitz szerződésbontását vagy kivásárlását jelenti-e, arról egyelőre nem beszéltek.

A Kiel mindenesetre igyekszik megtalálni az átlövő utódját, csak épp nem sok sikerrel. A lengyel Marcin Lijewski például nemet mondott nekik, ami nem csoda, hiszen ő Zeitznél is idősebb, és inkább hazaigazol Lengyelországba. Márpedig addig nem sok esély van a német csapatváltására, amíg nincs aki pótolja. Bárhogy is próbálkozik ő vagy épp a menedzsere azzal, hogy magukra haragítsák a Kielt.