Spanyol foci

Barcelonai sárdobálás, Rosell szerint Guardiola hazudik

Nyilatkozatpárbajba bonyolódott Josep Guardiola és Sandro Rosell. A Bayern München vezetőedzője és a Barcelona elnöke napok óta "űzi" egymást.

Rosell és Guardiola viszonya már nem annyira ideális

Josep Guardiola és Sandro Rosell, a Barcelona elnöke nincs jó viszonyban, a napokban éles szópárbaj bontakozott ki kettejük között. A katalánok első embere azzal támadta a Bayern mesterét, hogy soha nem látogatta meg a rákkal kezelt Tito Vilanovát. Guardiola válasza az volt, hogy Rosell csak mocskolódik.

"Tito Vilanova betegségét használták fel, hogy bemocskoljanak, ezt soha nem fogom elfelejteni - reagált Guardiola. - Azért nem tudtam meglátogatni Titót, mert New Yorkban kezelték. Öt évig dolgoztunk együtt, komolyan azt gondolja bárki is, hogy nem érdekel, mi van vele? Amikor elhagytam a Barcelonát, arra kértem Rosellt, hogy hagyjon pihenni, de nem így történt."

Rosell erre is replikázott, szerinte Guardiola hazudik.

"Teljességgel képtelenség, amit állít, ez egy hazugság - mondta Rosell a Catalan TV-nek. - A vezetőség megdöbbent Guardiola vádján, mindenki ellenőrizheti, hogy mit mondtunk a klub történetének legjobb edzőjéről. Ha valamit állítasz, azt nem árt be is bizonyítani. Mi soha nem használtuk volna fel Tito Vilanova betegségét, érthetetlen Guardiola állítása. Azt sem értem, hogy mire gondol, amikor arról beszél, egyedül akart lenni. Miután elhagyta a Camp Nout, egyszer sem beszéltünk. Legközelebb akkor beszéltünk, amikor aláírt a Bayern Münchenhez és gratuláltam neki."