Férfi kézilabda

Lijewski nemet mondott a Kielnek

A Kieler Nachrichten beszámolója szerint kikosarazta a német rekordbajnokot Marcin Lijewski, aki öt sikeresen év után távozik a HSV Hamburg csapatától.

A 37 éves lengyel válogatott átlövő pályafutása végéhez közeledve szeretne hazatérni Lengyelországba, a hírek szerint vélhetően hazája bajnokságának ezüstérmeséhez, a Wisla Plock csapatához igazol. A jobbátlövő a 2001/2002-es szezonban volt már a gárda játékosa, karrierjét is e klubban fejezné be.

Noha Lijewski már túl van pályafutása zenitjén, ennek ellenére a THW Kiel csapata ajánlatot tett a veterán játékosnak, amit azonban visszautasított.

Mint ismert, a nyár folyamán az MKB Veszprém szerződtette Momir Ilicset és előszerződést kötött Christian Zeitz-cel is, így a Zebrák az átlövő posztokon igen csak meggyengültek. Zeitz sorsa egyelőre még bizonytalan, az is elképzelhető, hogy már idén nyáron a Bakonyba költözik - de ennek egyik feltétele, hogy a Kiel megtalálja a német világbajnok méltó utódját.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Atlético Madrid megszűnésével a francia Xavier Barachet és Alex Dusebajev is potenciális jelölt a Kiel számára.