Női labdarúgó Eb

A B-csoport is döntetlenekkel indult, botlott a címvédő

  • VNA

A B-csoport első két találkozója is döntetlennel ért véget a svédorországi női labdarúgó Európa-bajnokságon.

A svédországi női labdarúgó Európa-bajnokság második napján is két győzelem született. A B-csoport nyitányán Kalmarban ugyan a korábbi kétszeres Eb-győztes Norvégia a 26. percben szerzett Hegland góllal előnybe került Izland ellen, ám a 87. percben - a selejtezők során már 11 gólt szerző - Vidarsdóttir tizenegyesből elért góljával Izland egyenlített, majd története első Európa-bajnoki pontját is megszerezte egyben. A találkozó játékvezetője a magyar Kulcsár Katalin volt.

A csoport esti mérkőzésén Växjöben 8.000 néző előtt a legutóbbi öt Európa-bajnokság győztese, a német válogatott nem tudott mit kezdeni a hollandokkal, a 0-0-s döntetlen pedig azt jelenti, hogy az A-csoport első fordulójához hasonlóan itt is valamennyi csapat döntetlennel kezdte meg Eb-szereplését. Érdekesség, hogy ezzel a döntetlennel megszakadt a németek 19 meccset érintő győzelmi sorozata az Európa-bajnokságokon, igaz a selejtezőket is ideszámítva Silvia Neid együttes immáron 58 mérkőzés óta veretlennek számít a kontinenstornán.

Pénteken a C-csoportban francia-orosz, valamint spanyol-angol találkozókat rendeznek, az Eurosport mindkét mérkőzést élőben közvetíti.