Universiade

Ungvári Attila ötödik, győzelem női kosárban

megosztom

Ungvári Attila az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók 73 kilogrammos kategóriájában a kazanyi Universiadén.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a ceglédi dzsúdós a bronzmérkőzésen - amely az ötödik találkozója volt kedden - Nisijama Juki ellen lépett tatamira, s ipponnal kapott ki japán riválisától.

A magyar női kosárlabdacsapat az ausztráloktól elszenvedett vereség után Finnország együttese ellen lépett pályára, s nagy csatában, az utolsó negyedben fordítva győzött 64-59-re. A magyarok legjobbja ezúttal is Krivacsevics Tijana volt, aki 28-at szerzett a csapat 64 pontjából, s e mellé még megszerzett 9 lepattanót is.

A női tornászok egyéni összetett döntőjében Böczögő Dorina volt érdekelt, s a 24 induló között - 52,950 ponttal - a kilencedik helyet szerezte meg.

Koroknai Tibor a 400 méter gát középdöntőjében idei legjobbját futotta, ám 50.61 másodperces idejével - mindössze öt századdal - lemaradt a fináléról, s ő is kilencedikként zárt.

A keddi versenynapon korábban a magyar szinkronúszócsapat bronzérmet szerzett a szabad kombinációban, így a magyar küldöttség egy-egy arany- és ezüst-, illetve három bronzéremmel áll.

megosztom