Universiade

Megvan a harmadik magyar aranyérem Kazanyban

  • VNA

Kiss Tamás a kenu egyesek ezer méteres versenyében aranyérmes lett az oroszországi Universiadén. A fiatal kenus ezzel megszerezte a magyar egyetemi csapat harmadik aranyérmét Kazanyban.

Remekül indult a vasárnapi program az oroszországi Kazanyban zajló Universiadén, ahol Biczó Bence szombat esti sikere után már korán reggel egy újabb aranyéremnek örülhettünk. A kajak-kenusok mezőnyében ugyanis Kiss Tamás a kenu egyesek 1000 méteres versenyében 4:10.837-es idővel elsőként haladt át a célvonalon. Mögötte a második helyen a kazah Yemelyanov végzett, míg a harmadik az orosz Shtokalov lett.

Az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás az Óbudai Egyetem hallgatója. Pekingben C-2 1000 méteren aranyéremmel felérő bronzérmet nyert Kozmann Györggyel. Kiss Tamás, a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György váratlan halála után, közvetlenül az olimpia előtt csatlakozott Kozmann Györgyhöz, 2008-ban. A fiatal versenyző 2012-es egyetemi vb-n aranyérmes lett, pont az idei Universiade helyszínén, a Tatár Köztársaság fővárosának számító, Kazanyban.

Nem sokkal később egy másik magyar hajó is érmet szerzett a vasárnapi kajak-kenu döntőkben,  a Petrovics Máté, Császár Gergely páros ugyanis a kajak kettesek ezer méteres versenyében lett harmadik.