Kézilabda

Az Atletico csődje jól jöhet az MKB Veszprémnek

Két kiváló balkezes átlövő szabadulhat fel a spanyol sztárklubnál, így a THW Kiel talán könnyebb szívvel alkudozik majd a jobbátlövő Christian Zeitről az MKB Veszprémmel.

A dán Koppenhága tavaly nyári csődjét követően most a spanyol Atletico Madrid kálváriája miatt rövid időn belül sok klasszis kézilabdázó - átigazolási díj fizetésének szükségessége nélkül - áramolhat az európai átigazolási porondra. A sztárok közül természetesen első körben a legtehetősebb egyesületek "szemezgetnek", így vélhetően a korábbi BL-győztes THW Kiel menedzserei is alaposan átolvasták már a megszűnő spanyol együttes játékoslistáját. "Természetesen tudtuk azt, hogy a spanyol liga csapatainak nem megy annyira jól, és pénzügyi gondjaik vannak. Az viszont bennünket is meglepett, hogy mindennek a klub megszűnése lett a következménye" - nyilatkozta a német sztárklub egyik menedzsere, Klaus Elwardt.

A THW főnöke a német sajtónak nyilatkozva már neveket is említett az "étlapról", így a Kiel a két balkezes játékos, Xavier Barachet és Alex Dusebajev iránt is élénk érdeklődést mutat. Ami miatt pedig az érdeklődésnek magyar vonatkozása is van, az nem más, mint a jobbátlövő Christian Zeitz Veszprémbe igazolása. A jelenlegi állás szerint ugyanis a kiváló játékos - szerződése lejártával - csak jövő nyáron csatlakozhatna a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vágyó magyar együtteshez, az átigazolás előrehozatalát erőltető Veszprémnek pedig ebben a kérdésben eddig nem sikerült engedményeket kicsikarni a németektől.

"Ha az MKB Veszprém kész egy megfelelő nagyságú összeget felkínálni Christian Zeitzért, akkor beszélhetünk az azonnali távozásáról. Eddig egyetlen ajánlat érkezett a magyaroktól, de az számunkra nem volt elfogadható" - nyilatkozta Elwardt a témában. Igaz Barachet és Dusebajev hirtelen felszabadulása a kieliek számára is új helyzetet teremtett, és talán könnyebb szívvel adnak túl a magát a veszprémiekhez már elkötelező jobbátlövőn...