Konföderációs Kupa

Voltunk már jobbak - Del Bosque

A spanyol válogatott gól nélküli hosszabbításos mérkőzés után tizenegyesekkel jutott a döntőbe a Konföderációs Kupán Olaszország ellenében. A vb- és Eb-címvédő együttes szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque szerint voltak gondjaik a mérkőzésen.

"Olaszország volt a jobb, különösen az első félidőben" - kezdte önkritikusan az értékelést Del Bosque. "Később kiegyensúlyozottabbá tudtuk tenni a játékot. Voltunk már jobbak. Amikor kinyíltunk, Maggio, Giaccherini, Marchisio és Candreva gondokat tudtak nekünk okozni. Majdnem megbüntettek minket. Nyomás alatt pedig rossz döntéseket hoztunk. De végül jól zártuk a meccset."

Vicente Del Bosque a Spanyolország-Olaszország Konföderációs Kupa elődöntőn 2013-ban.

Ahogy arról Iker Casillas, a spanyolok csapatkapitánya is beszélt, a kulcsjátékosaik fáradtak. Ezt a szövetségi kapitány is elismerte, de azért reménykedik a brazilok elleni döntő előtt.

"Remélem, hogy a Maracanában a már megnyert trófeák ellenére meglesz bennük a gyermeki vágy a sikerre. Az semmire nem mentség, hogy Brazília egy nappal többet pihenhet, ezt hozta a szerencse. Ők az ötszörös világbajnokok, mi csak egyszer nyertünk. Nagyszerű csapatuk van, a két szélen Neymar és Hulk fantasztikusak, de mindketten a maguk módján. Három napunk van pihenni. A játékosok mindent kiadtak magukból, de vasárnap még egy kicsit többre lesz szükség" - mondta a szakember.

A vasárnap éjfélkor kezdődő döntőről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on!

Szerinted ki nyeri a Konföderációs Kupát?x;