Bayern München

Guardiola sikere a némettudásán is múlhat - Van Gaal

  • MTI

Louis van Gaal szerint döntő lehet a Bayern München élére kinevezett Pep Guardiola sikere szempontjából, hogy a spanyol tréner rögtön elkezdett németül tanulni, amint egyezségre jutott a bajor futballklub vezetőivel.

Gaal

"Kulcsfontosságú, hogy az edző szót értsen a játékosaival, és a német nyelv egy spanyol számára komoly nehézséget jelenthet" - nyilatkozta az együttest 2009 és 2011 között irányító holland tréner.

A szakember a holland Algemeen Dagbladban kedden megjelent interjúban saját példájával érvelt, elárulva, hogy amikor kinevezték a müncheni csapat élére, arra kérte a játékosokat, bátran javítsák ki, ha valamit rosszul mondana németül. Ez később nagy segítséget jelentett számára abban, hogy jó viszonyt alakítson ki a futballistákkal - mondta. Van Gaal izgatottan várja, hogy Guardiola miként teljesít majd edzői karrierje első külföldi együttesével: Mindenek előtt el kell döntenie, mit kezd a Bayern játékfelfogásával - tette hozzá.

A korábban az FC Barcelonával négy év alatt 14 jelentős trófeát begyűjtött Guardiolát hétfőn mutatták be hivatalosan a Bayern trénereként. Első sajtótájékoztatóját már németül tartotta, amivel a megjelent klubvezetők és újságírók elismerését is elnyerte.