Bayern München

Guardiola csak apró változásokat tervez Münchenben

Megtartotta első sajtótájékoztatóját a Bayern München új vezetőedzője, Pep Guardiola, aki tisztában van vele, hogy óriási nyomásnak lesz kitéve a csapat tavaszi eredményei miatt.

Guardiola

Guardiola készen áll a kihívásra, amit Jupp Heynckes eredményei állítanak elé. A Bayern München az elmúlt szezonban valamennyi sorozatban diadalmaskodott a német tréner vezetésével.

"El kell fogadnom az összehasonlítást, ezzel együtt kell élnem - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Guardiola, aki végig németül nyilatkozott. - Nyilvánvalóan nyomás alatt leszek, de tisztában vagyok ezzel. Félelem nélkül vállalom a kihívást, ezért vagyok edző. Készen állok, csodálatos éveket töltöttem Barcelonában, de tovább kellett lépnem. Adott egy lehetőséget a Bayern München és éltem vele. Úgy érzem, mintha egy ajándékot kaptam volna. Ez a világ egyik legnagyobb klubja, csodálatos történelme van és remek játékosok alkotják. Olyan vezetők irányítják, akik értik a dolgukat. Néha olyan csapatot kell átvenni, amely visszaesett... Mint én tettem az első edzői évem idején. De a mostani szituáció teljesen más. Egy olyan csapatot irányíthatok, amely kivételes eredményeket ért el az utóbbi idényben. Három trófeát nyert meg, ez a helyzet."

Guardiola elmondta, hogy nem tervez változásokat, nem hirdet új érát Münchenben.

"Meg kell ismernem a játékosokat és az utánpótlást - magyarázta Guardiola. - Megpróbálom folytatni azt a magas szintű játékot, amit Jupp Heynckes ért el a Bayernnel. Mindenkinek van véleménye a futballról, de én csak nagyon apró, pici dolgokon fogok változtatni."