Konföderációs Kupa

A brazilok erősek, Prandelli elégedett - lapszemle

  • Bodnár Gergő

„Olaszország! Ez csak félig volt jó” (Corriere dello Sport), „Nem adtuk fel, de a brazilok kegyetlenek voltak (Il Giornale), „Négyet kaptunk” (Corriere dello Sport), „A brazilok erősek, Prandelli elégedett” (Il Messaggero). Néhány cím, melyek a szombat esti Brazília elleni vereség után jelentek meg az olasz internetes oldalakon. Érdekes, a 4-2-es végeredményt más-más módon élték meg a sportnapilapok, de összességében a vereség ellenére is pozitív volt az összkép.

Mint ismert, a házigazda brazil labdarúgó-válogatott kiváló mérkőzésen 4-2-re legyőzte az olasz együttest a Konföderációs Kupa A csoportjának szombati zárófordulójában. A dél-amerikai gárda így csoportelsőként, míg az európaiak másodikként zártak és készülhetnek az elődöntőre.

Védelmi hibák, játékvezetői tévedések és a négy kapott gól. Röviden így lehetne összefoglalni a Brazília-Olaszország csoportmérkőzést. A vasárnap megjelenő olasz napilapok közül, talán a Tuttosport fogalmazott a legkeményebben: „Senza difesa” vagyis „Nincs védelmünk” - írta a torinói székhelyű sportújság. A Corriere dello Sport a játékvezetői hibákra hívta fel olvasói figyelmét és megjegyezte, Spanyolország nem lesz könnyű ellenfél az elődöntőben. „Olaszország jól szerepelt, de a másik oldalon volt egy Neymar” - olvashattuk a Cds címlapján.

A La Gazzetta dello Sport vasárnapi száma 8 oldalon keresztül foglalkozott a Konföderációs Kupa érdekességeivel. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap az „Erre büszkék lehetünk” címmel jelent meg, majd hosszasan foglalkozott az üzbég bíró teljesítményével. „Chiellini góljába belefújni komoly hiba volt, a brazilok első gólja pedig lesről született. Az ellenfél második találatát egy nem létező szabálytalanság, és szabadrúgás előzte meg” - írta értékelésében a Gazzetta. A játékosok osztályzatát tekintve is vegyes a kép. Gianluigi Buffon és Alberto Aquilani például elég gyenge értékelést kapott, míg Emanuele Giaccherini és Antonio Candreva a jól teljesítők közé került. A szaklap véleménye szerint a mezőny legjobbja a 7-es osztályzattal záró Fred volt.

„Elveszítettük két meghatározó emberünket (Montolivo, Abate) de a második félidei játékunkra büszkék lehetünk. 3-2-nél nagyon közel voltunk az egyenlítéshez, Maggio fejesére gondolok. A sok kapott gól miatt sem aggódom, hisz a bátor játékban ez néha benne van. Annak viszont örülök, hogy erőnlétileg nagyon jók vagyunk” – nyilatkozta Cesare Prandelli.

„Ezúttal is kétarcú volt a csapatunk. Mint japán ellen, gyengén kezdtünk. Aztán jött egy megdöbbentően erős második félidő. Van egy évünk arra, hogy megtaláljuk a szükséges egyensúlyt és felhozzunk az U21-es csapatból néhány tehetséges fiatalt” - írta a meccs utáni értékelésében a Gazzetta.

[1373452] 2013-06-22 21:00:00 Olaszország - Brazíliax;