Konföderációs Kupa

A FIFA a mi pénzünkön csinálja meg a cirkuszt, aztán lelép a haszonnal - Romário

A Brazíliában rendezett Konföderációs Kupát kísérő tüntetéssorozat kapcsán megszólalt a korábbi klasszis csatár, Romário is. A szókimondó stílusáról ismert egykori játékos ezúttal sem kertelt, beszólt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA).

Romário sajtótájékoztatón

"Mindenünket elvisznek a pénzünkkel, a nép pénzével együtt. A pénzt, amit a Nemzeti Stadionra költöttek, 150 ezer lakás építésére is fel lehetett volna használni. De nem, inkább a stadionra költötték. Szép? Igen. Praktikus? Egyáltalán nem. A FIFA ennek az országnak a valódi elnöke. Idejönnek a mi országunkba, és egy államot építenek az államon belül. Nem fizetnek adót, csak jönnek, felépítik a cirkuszt anélkül, hogy bármit fizetnének bele, és elvisznek minden hasznot" - nyilatkozta szombaton Romário.

A Konföderációs Kupát folyamatos, több tízezres tüntetések kísérik, a demonstrálók a sportlétesítményekre költött óriási összegek és a labdarúgók körül mozgó pénzek miatt vonultak utcára. A brazilok legendás futballcsillaga, Pelé megpróbálta csitítani a kedélyeket az elmúlt napokban, de finoman szólva nem járt sikerrel. A Brazília-Japán nyitómérkőzésen Joseph Blattert, a FIFA elnökét is keményen kifütyülték.