NFL

A Jets többet fizet Tebow miatt, mint a Patriots

  • MD

A New York Jetst még távozása után is kísérti Tim Tebow. A csapat még 1.531 millió dollárral tartozik a Denver Broncosnak, míg az irányító, ha mindkét évét kitölti a New Englandnél, akkor csupán 1.385 millió dollárt fog keresni.

2011-ben még minden a lehető legszebben alakult Tim Tebow számára, és a Denver Broncos is hosszú távú megoldást látott a fiatal irányítóban. Legalábbis az, hogy előre átutaltak neki 6.277 millió dollárt 2011-ben erre utal.

Amikor Peyton Manning leigazolása után a Broncos elcserélte a New York Jetshez az irányítót, a két csapat megállapodott, hogy ennek az előre utalt fizetésnek egy részét a Jets majd visszafizeti a Broncosnak. A pontos összeg 2 531 875 dollár, amiből 1 milliót már vissza is térítettek 2012-ben a Denvernek.

Tim Tebow miatt még mindig fizetnie kell a New York Jetsnek, pedig már nincs is náluk - Fotó: Getty Images

A hátralévő összeget a 2013-as alapszakasz során kell majd kifizetnie a Jetsnek - immáron egy olyan játékosért, aki nincs is a keretükben. Az igazi fricska talán az, hogy Tebow-t a New England Patriots összesen 1.385 millió dollárral (minimális évi fizetés) jutalmazza majd, ha mindkét évben játszani fog náluk - erre azonban még nincs garancia, ahogy a pénzösszegre sem. Ettől függetlenül, ha Tebow-nak mégis sikerül beverekednie magát, akkor durván 140 ezer dollárral fog kevesebbet keresni, mint amennyit a Jets fizet még utána.

És még azt hitte az ember, hogy csak Tebow járt rosszul az elmúlt egy év kálváriájával.