NFL

Brett Favre szerint Aaron Rodgers megdönti a rekordjait

  • MD

Brett Favre és a Green Bay Packers viharos módon szakították meg a kapcsolatot egymással 2008-ban, de öt év elteltével elkezdtek közeledni egymáshoz a felek. Favre újabban kitért Aaron Rodgersre, akiről úgy véli, hogy idővel megdöntheti az összes rekordját, melyet 19 idény alatt felállított.

Brett Favre csütörtökön a SiriusXM NFL Radio műsorában vett részt, ahol természetesen szóba került korábbi csapata, a Green Bay Packers is. Mint ismert, Favre 2008 elején bejelentette visszavonulását, amit követően a Packers úgy döntött, hogy Aaron Rodgersnek adja át a stafétabotot. Amikor Favre végül 2008 nyarán visszatért, addigra az irányító legendának már nem volt helye a csapatban, és elcserélték őt a New York Jetshez.

"Már akkor is megértettem a helyzetet: volt egy fiatal irányítójuk rendkívüli lehetőségekkel, és meg akarták nézni, hogy mire is képes. De, hogy őszinte legyek, valószínűleg a legjobb idényemet produkáltam 16 év alatt 2007-ben, szóval két oldalról kell megközelíteni a dolgot. Ha a csapat szemszögéből nézzük, és kezünkben a döntés, akkor azt gondolhatjuk, hogy rendben, volt egy nagyszerű éve, de ezzel ki is fújt. Én legalábbis valami ilyesmire gondoltam volna. Azonban az én szemszögemből nézve, úgy gondoltam, hogy még mindig tudok játszani. Nem a legjobb körülmények között zajlott le az egész folyamat, de szerintem az emberek tanultak belőle, és még egyszer mondom, már túltettem magam rajta" - idézte fel a szakítás körülményeit Favre.

Favre szerint Rodgersben minden megvan, hogy idővel az összes rekordját megdöntse

Ezt követően rátért Aaron Rodgersre is, akiről csak pozitív dolgokat tudott mondani a legendás irányító.

"Aaron rendkívül jól játszott, talán még jobban is, mint ahogy azt a többség gondolta volna. Azonban én tudtam, hogy képes erre, és elsősorban ezért is draftolták őt. Ha elkerülik a sérülések, akkor megdönti az összes rekordomat, amit valaha felállítottam, talán az egyhuzamban lejátszott mérkőzésektől eltekintve."

Favre jelenleg több kategóriában is csúcstartó. 19 idény alatt zsinórban 297 meccsen volt kezdő, 186 győzelemmel, 71 838 passzolt yarddal, 508 touchdown-passzal, 10 169 passzkísérlettel, 6 300 érvényes passzal és 336 interceptionnel zárta karrierjét, mind NFL-csúcsnak számít. Rodgers az elmúlt 8 évben 85 mérkőzésen szerepelt, ezeken összesen 21 661 yardot passzolt, 171 touchdownhoz asszisztált, 2 665 alkalomból 1 752 passzt teljesített és 46 interceptiont jegyzett. Valószínűleg Rodgers nem fogja bánni, ha az interception rekordot végül nem happolja el Favre elől.