Északi összetett

Nem akarom csak skype-on látni a lányaimat

  • VNA

A nyár általában a nagy elhatározások időszaka a téli sportolóknál - így sokaknál éppen ekkor fogalmazódik meg a visszavonulás gondolata.

Igaz ugyan, hogy már kevesebb mint egy év van hátra a szocsi olimpiáig, néhány téli sportoló mégsem "húzza ki" addig, már most nyáron befejezi pályafutását. Így van ezzel a kiváló északi összetettező, a sportág első amerikai világbajnoka (2003 - sprint), Johnny Spillane is, aki már nem vállalja be a 2013/14-es szezont. "A vágy, hogy otthon lehessek a családommal, most már erősebb, mint az újabb olimpiai szereplés hívogató szava. Most már olyan időszakába jutottam a magánéletemnek, ahol egy újabb olimpiai szezont nem akarok bevállalni a profi sportban. Ha megsérülnék vagy lenne egy újabb rosszul sikerült évem, annak ismét a családom látná kárát, ezt pedig nem akarom. Hiányozni fog a sport, de az utazások és a távollétek már nem annyira. Nehéz dolog, amikor az ember csak a skype-on látja felnőni a lányait" - indokolta meg döntését a vancouveri olimpia háromszoros ezüstérmese.

Szintén a befejezés mellett döntött az éppen 100 Világkupa versenyen induló svájci Seppi Hurschler is, akit már tulajdonképpen az idei világbajnokságon búcsút mondott sportágának, ahol Val di Fiemmében - szimbolikus módon - barátnője fogadta őt a csapat sprint verseny céljában. A lengyel bajnok Tomasz Pochwala is befejezte pályafutását északi összetettben, igaz ő marad a sportág mellett, hiszen édesapjához és nagyapjához hasonlóan edzőnek áll és a jövőben fiatal tehetségekkel foglalkozik majd.